Flytta till Östersund

Tänk dig att bo i en stad bland fjällen. En stad och landsbygd som bjuder på fantastiska vyer året om. I Östersund gör vi det. Här jobbar vi tillsammans för att skapa en välkomnande, mångsidig och innovativ plats som kan fortsätta växa. Vi behöver inte välja mellan karriär och en aktiv fritid utan hinner lätt med både och. Det är vår vardag – dela den med oss. Välkommen till Östersund!

Inflyttarvägledning

För att få hjälp med dina flyttarfrågor kan du antigen kontakta kommunens Kundcenter eller kommunens inflyttarvägledare.

  • Om du har allmänna frågor inför flytten – allt från barnomsorg till boende och tomtköer, kontaktar du enkelt kommunens kundcenter på 063-14 30 00 eller kundcenter@ostersund.se.
  • Vill du få mer specifika råd, jobbtips eller bra kontakter inför flytten kan du fylla i vårt kontaktformulär nedan. Då kommer du i kontakt med kommunens inflyttarvägledare.

Fyll i vårt kontaktformulär för specifika råd inför flytten

Allmänna tips till dig som funderar på att flytta hit

Jobba i Östersund

Vill du jobba i Östersund? Arbetsgivare söker ständigt efter nya medarbetare inom en mängd olika yrken. Du hittar jobben i länkarna nedan.

Östersunds kommun erbjuder också många olika möjligheter för dig som idag står utanför arbetsmarknaden.

Stöd för arbetssökande i Östersund

Hitta bostad i Östersunds kommun

I Östersunds kommun finns många alternativ – mitt i stan med fjäll- eller sjöutsikt eller kanske tvärtom, bo på landsbygden med utsikt över staden. Du kan hyra, köpa eller bygga ditt hus.

I Östersunds växer flera nya bostadsområden fram och det finns också flera orter i kommunen som erbjuder ett mer lantligt boende.

Hitta bostad i Östersund

Övriga tätorter i Östersunds kommun

Barnomsorg och skola

Som nyinflyttad i kommunen vill vi göra det enkelt för dig att hitta rätt bland barnomsorg och skolor. Oavsett om dina barn är små eller stora är det viktigt att ni snabbt och smidigt får information om vilka alternativ som finns. I Östersund ligger dessutom Mittuniversitetet, för den som vill gå vidare till högre studier.

Information om barn och utbildning i Östersunds kommun

Jämför olika förskolor och skolor i Östersunds kommun

Intresserad av företagande?

Är du intresserad av företagande? Östersund har tusenåriga anor som handelscentrum. Det har satt sina spår. Här finns idag en lång företagartradition och ett kreativt näringsliv. Det märks tydligast i en stark entreprenörsanda och framtidstro, där många företag startas och växer.

Östersunds kommuns företag, stöd och rådgivning

Uppleva och göra

Mycket kretsar kring det livliga friluftslivet, året runt. Vinterstaden lever mer än väl upp till sitt namn och sätter guldkant på tillvaron för alla som älskar snö. Stora som små. Men här finns även ett varmt intresse för kultur- och föreningsliv. Dessutom kanske du förvånas över det ovanligt stora utbudet av affärer, restauranger och nöje i förhållande till stadens befolkningsmängd.

Uppleva och göra i Östersund

Visit Östersund

För dig som kommit hit som flykting

Du som kommit till Sverige som flykting, fått uppehållstillstånd och sedan placerats eller bosatt dig i Östersund får hjälp av kommunens integrationsservice under din första tid här. Vårt mål är att du ska trivas i kommunen och vilja stanna kvar hos oss.

Mottagande av nyanlända via Östersund kommuns Integrationsservice

Ladda ner broschyren Välkommen till Östersund

Flyttströmmar till och från Östersund

På sidan Flyttströmmar kan du se hur flyttströmmarna till och från Östersunds kommun såg ut under 2022.

Sidan uppdaterad 2024-07-12