Arenor för stora evenemang

I Östersund är vi stolta över att kunna erbjuda flera olika arenor för stora evenemang. Allt inom 15 minuters avstånd. Här hittar du som är arrangör mer information om våra olika arenor.

Östersunds kommuns arenor

Exteriörbild på Östersund Arena

Östersund Arena

Östersund Arena är issporternas stolta hemvist som rymmer så mycket mer än is. Bland annat finns här en av Norra Europas modernaste hallar för gymnas­tik. Här ryms också två isrinkar och bandyplan utomhus.

Läs mer om Östersund Arena

Basket i A-hallen

Sporthallen

Sporthallen är en inomhusarena i topp­klass för både topp- och breddidrott, samt andra större evenemang som konserter.

Sporthallen ligger dessutom i centrala Östersund med närhet till både hotell och restauranger.

Läs mer om Sporthallen

Världscup i Biathlon på Östersunds Skidstadion

Östersunds Skidstadion

Östersunds Skidstadion har ett av Sveriges största skidområden och är en tävlings­arena inom vintersporter av högsta inter­nationella klass. Här genomförs världscuper i både skidskytte och längdskidor. Flera av banorna är dessutom anpassade för para-idrott.

Läs mer om Östersund Skidstadion

Entrén till Jämtkraft arena

Jämtkraft Arena

En arena för fotbollsfester, med två konstgräsplaner. Detta är Östersunds fotbollsklubbs hemarena och här har storlag som Arsenal och Galatasaray varit på besök.

Läs mer om Jämtkraft Arena

Fyrverkerier över Stortorget under Yran

Stortorget

En arena för världsartister under Storsjöyran, men även för marknader, utställningar och andra publika evenemang. Men här är också platsen för sommarflanörerna som bara njuter av tillvaron eller äta en god bit mat på uteserveringarna som ramar in torget. Vintertid förvandlas ibland torget till Snow Heart Arena med bland annat stadssprint i längdskidåkning.

Läs mer om Stortorget

Caféet i Badhusparken i bakgrunden. Gröna växter i förgrunden

Badhusparken

En blommande folklig och festlig oas på sommaren och på den andra sidan året den gnistrande basen i Vinterparken. Badhus­parken vid Storsjöns strand är Östersunds naturliga mötesplats under hela året. Även den natur­liga länken till Frösön - med nästan 400 000 cyklister som passerar bron varje år.

Läs mer om Badhusparken

Åkare i skidbacken. Östersund i bakgrunden

Gustavsbergsbacken

Den centrala skidbacken är ett landmärke med fantastisk utsikt över staden. Gustavs­bergs­backen på Frösön ligger bara några minuter med bil eller buss från centrum. Här i backen har många alpina världsstjärnor fostrats. Gillar du downhill så hittar du sommartid tre leder som du tar dig till via Gustavs­bergs­backens lift. Annars rekommenderas eljusspåret med utsiktplats och Frösötornet.

Läs mer om Gustavs­bergs­backen

Framsidan på Exercishallen

Exercishallen

Exercishallen på Stadsdel Norr är en mötesplats passande för bland annat konstutställning, dansuppvisning, konsert och möten/konferenser.

Läs mer om Exercishallen

Övriga arenor i Östersund

Entrén på Folkets Hus i Östersund

Folkets Hus

Folkets Hus ligger strategiskt vid Storsjöbadet och Östersunds camping. Lokalerna omfattar restau­rang, café, samlingslokaler, större konferens­salar och kontorsytor.

Läs mer om Folkets Hus

Kvällsbild på Storsjöteaterns fasad

Storsjöteatern

Storsjöteatern ligger mitt i hjärtat av Östersund vid Stortorget. Förutom stora salongen med stora scenen, finns även en mindre scen, foajé och konferenslokaler.

Gamla teatern

Gamla teatern

På Gamla teatern möts du av ombonad atmosfär i gammal miljö. Här finns salongen för större evenemnag, men även flera mindre salar och rum.

Allt finns inom 15 minuter

Allt är nära i Östersund. På 15 minuter tar du dig från Åre/Östersund Airport till Östersund Arena, Östersunds Skidstadion, fotbollsarenan Jämtkraft Arena, Sporthallen, Stortorget, centralstationen och Frösöbergets båda alpina anläggningar Gustavsbergsbacken och Ladängen.

Illustration över Östersund och alla arenorFörstora bilden
Sidan uppdaterad 2024-05-30