Vad roligt att du vill bo här!

Vilket klokt och härligt beslut du har tagit. Östersunds kommun är inte bara platsen med den unika kombinationen av stadens puls, levande landsbygd och närheten till fjällen. Det är också en plats som verkligen gillar att ta emot nya människor, oavsett om man ska stanna över dagen eller resten av sitt liv. Här kommer du att stortrivas, oavsett om du gillar
full aktivitet eller bara vill njuta – och kanske framför allt om du gillar både och.

Tänk dig att bo i en stad bland fjällen. En plats som bjuder på fantastiska vyer året om. I Östersund gör vi det. Här jobbar vi tillsammans för att skapa en välkomnande, mångsidig och innovativ plats som kan fortsätta växa. Vi behöver inte välja mellan karriär och en aktiv fritid utan hinner lätt med både och. Det är vår vardag – dela den med oss.
Välkommen till Östersund!

Ladda ner broschyren Välkommen till Östersund

Tips till dig som nyinflyttad i Östersund

Leva i Östersund

På rekryterings- och inflyttarsidorna "Leva i Östersund" finns all information för dig som vill flytta till Östersund eller för dig som redan bor här.

Leva i Östersund

Visit Östersund

Hos Visit Östersund hittar du infor­ma­tion om vad Östersund har erbjuda. Vad som finns att se och göra, restau­ranger, caféer, evenemang med mera.

Visit Östersund

Uppleva och göra

Är du intresserad av vad Östersund har att erbjuda inom kultur, fritid och idrott? Här hittar du allt från aktiviteter och an­lägg­ningar till föreningsliv och offentlig konst.

Uppleva och göra

Student

Östersund är en universitetsstad och för många den perfekta student­staden. Här hittar du information som kan vara till hjälp för dig som student i Östersund.

Studenter

Evenemangskalander

Sugen på att gå på något av alla evenemang? Kolla in Visit Östersunds evenemangs­kalender för tips.

Evenemangskalender

Kollektivtrafik

Vy kör stadsbussarna i Östersund. På deras webbsida hittar du bland annat tidtabeller och biljettpriser.

Tidtabeller för stadsbussarna - Vy

Sidan uppdaterad 2024-03-05