Publicerad 2021-02-11

Nu går det att se när cykelbanan plogades senast

Lagom till vintercyklingens dag, fredagen den 12 februari, lanserar Östersunds kommun en ny karttjänst där det går att se när de större cykelstråken sandades eller plogades senast.

De stora cykelstråken genom stan och Brunflo är prioriterade i Östersunds kommuns vinterväghållning. Där plogas det vid 3 – 4 centimeters nyfallen snö. Nu lanseras en karttjänst som talar om när se senast blev sandade eller snöröjda.

Kartan visar när de prioriterade cykelstråken senast blev åtgärdade, åtgärden är utifrån behovet: snöar det är åtgärden snöröjning. Är det halt är åtgärden halkbekämpning.

— Den här moderna tekniken med GIS (geografiskt informationssystem) och GPS är ett viktigt arbetsredskap som gör att vi kan sköta vinterväghållningen så effektivt som möjligt, säger Tore Åberg, sektorchef på GataFritid. Men det är naturligtvis roligt att vi även kan använda samma teknik för att ge bra service till medborgarna.

Kartan finns här: https://ostersund.se/trafik-och-infrastruktur/gator-och-torg/sno-och-halka.html

För frågor och mer information

Tore Åberg, sektorchef GataFritid: 063-14 30 58
(Tillgänglig efter 17 den 11/2)

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2021-02-11