Publicerad 2021-02-15

Pressinbjudan: Nu startar bygget av nya Odensalaskolan

På onsdag den 17 februari sätter bygget av nya Odensalaskolan (nuvarande Storsjöskolan) i gång på allvar. Första steget är att skapa den nya skolbyggnaden som ska stå färdig hösten 2022. Representanter från media är välkomna att besöka bygget vid en pressträff i samband med byggstarten.

  • När? Klockan 10.00-11.00 den 17 februari
  • Var? Vi träffas längs Idrottsvägen där byggstängslet börjar. Mitt emellan Storsjöskolan och ÖP-hallen.
  • Vem? Karin Flodin, Förvaltningschef Barn- & Utbildning, Peter Tholén, projektledare, Mikael From, rektor vid Storsjöskolan, Pär Löfstrand (L) kommunalråd med ansvar för skolfrågor samt Jananders Mattsson (M), barn- och utbildningsnämndens ordförande finns tillgängliga för att berätta om Skolbygget och svara på frågor.
  • Hur? Kom ihåg att hålla avstånd!

- Det känns oerhört bra att vi nu är igång på riktigt med bygget av en ny skola i Odensala. Detta är resultatet efter en lång politisk process som nu äntligen övergår i handling, säger Pär Löfstrand (L) kommunalråd.

Den nya skolan kommer få namnet Odensalaskolan, efter beslut i Barn- och Utbildningsnämnden i slutet på januari.

- Eftersom vi skapar en helt ny skola är det naturligt att också visa det i ett namnbyte med förankring i området. Vi ser fram emot att kunna hälsa elever och personal välkomna hit höstterminen 2023, säger Jananders Mattsson (M), barn- och utbildningsnämndens ordförande.

Den nya skolbyggnaden som nu påbörjas ska vara klar hösten 2022. Då flyttar befintlig verksamhet med elever och personal över till de nya lokalerna tillsammans med grundsärskolan. Samtidigt påbörjas renovering av den äldre byggnaden.

Hösten 2023, när allt är klart, flyttar grundskolan årskurserna F-6 in i den befintliga, men nu totalrenoverade, skolbyggnaden.

För mer information:

Peter Tholén, projektledare Östersunds kommun, telefon 063-14 49 45, 073-745 54 06

För kommentarer från politiker:

Jananders Mattsson (M), barn- och utbildningsnämndens ordförande, 070-563 40 40

Pär Löfstrand (L) kommunalråd med ansvar för skolfrågor, 073-156 81 94

Rosi Hoffer (S), Vice ordförande Barn och Utbildningsnämnden, 070-689 97 95

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-04-17