Publicerad 2021-07-09

Nu inleds ombyggnationen av Lugnviksskolan

Satsningen på att förbättra skolmiljöerna i kommunen fortsätter. På Storsjöskolan och Parkskolan pågår byggnationer för fullt. Nu inleds också arbetet på Lugnviksskolan och Sjöängsskolan. Kommunen har tecknat avtal med en entreprenör, byggområdet håller på att stängslas in - och under sommaren påbörjas invändiga rivningar.

- Nu när upphandlingen av entreprenör är klar är vi ett steg närmare en ny och fräsch skola även i Lugnvik, säger Hans Green fastighetschef Östersunds kommun.

Ombyggnaden i Lugnvik är omfattande. Från nu och två år framåt byggs Lugnviksskolan om totalt med ny rumsfördelning, uppfräschade ytskikt och nya installationer. Skolan blir också större tack vare ett nytt våningsplan.

Det blir också en ny, förbättrad utemiljö och trafiksituationen för att hämta och lämna ses över. Även Sjöängen byggs om till förskola, renoveras och får fräscha ytskikt och installationer. Sporthallen ingår däremot inte i renoveringen.

”Stor ombyggnation”

Efter ombyggnaden kommer Lugnviksskolan att ha plats för cirka 500 elever från förskoleklass till årskurs nio, medan Sjöängen blir en renodlad förskola för cirka 120 barn.

- Det är en stor ombyggnation som görs och det kommer att märkas. Stora byggprojekt som det här orsakar oundvikligen en del störningar. Vi gör vårt yttersta för att det ska fungera så bra som möjligt under byggtiden och ser fram emot belöningen; att elever och lärare får flytta in i fina och fräscha skolmiljöer höstterminen 2023, säger Hans Green.

För frågor och ytterligare information, vänligen kontakta:

Hans Green, fastighetschef, 076-113 95 93

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2021-07-09