Publicerad 2021-09-27

Pressinbjudan: Se hur Norra skolan firar matsvinnsdagen

Den internationella matsvinnsdagen den 29 september blir avstamp på kommunens satsning för att minska matsvinnet i skolor och förskolor. Välkommen att se ur Norra skolan firar dagen.

Illustration med glad tomat, som gör tummen upp. Text runt tomaten lyder: minska matsvinnet

Är det slut på pytt? Prova gärna något nytt. Så lyder en av de glada affischer som nu sätts upp på kommunens skolor och förskolor.

Det är Måltidsservice och Barn- och utbildningsförvaltningen som tillsammans har tagit fram affischer, pedagogiskt material och idéer på hur skolor och förskolor kan jobba vidare för att minska matsvinnet.

På Norra skolan kommer Bamses kompisar Pelle Pingvin med flera att dansa och sjunga på rasten. I matsalen möts eleverna inte bara av glada affischer. Gubbar i tre färger kommer att visa hur mycket mat som kastas. Om stapeln med gröna gubbar (=lite svinn) blir tillräckligt hög efter 20 dagar, vankas det god efterrätt.

Det blir också startskottet för Norra skolans matråd och att jobba med temat "dagens grönsak".

Välkommen att besöka skolan!

  • När? 9.30 - 10.30 den 29 september
  • Var? Norra skolan. Ring Carina Andersson, 070-530 74 47, så möter hon upp.
  • Vem? På plats för att berätta mer finns bland annat läraren och miljöombudet Carina Andersson och Anni Gederberg, måltidsutvecklare på Måltidsservice.

- Tanken är att det här blir en uppstart inför ett långsiktigt arbete, berättar Anni Gederberg. Det här är en viktig del i miljöarbetet och ett spännande uppdrag som vi tillsammans har fått från Kommunfullmäktige

Affischer

Här hittar du några av affischerna som nu sätts upp på skolor och förskolor Pdf, 958.2 kB.

För mer information:

Anni Gederberg, Måltidsservice: 063-14 34 18.

Viktoria Viklander, miljösamordnare på Barn- och utbildningsförvaltningen: 076-045 58 80.

Carina Andersson, miljöombud: 070-530 74 47

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2021-09-27