Publicerad 2021-10-27

10 gyllene biljetter i matavfallspåsarna

Från och med första november 2021 till sista april 2022 har våra kommuninvånare chansen att vinna en guidad tur på Gräfsåsens avfallsanläggning. 10 gyllene biljetter kommer att gömmas i de nya matavfallspåsarna av papper för att hittas av de som hämtar och använder påsarna.

De guidade turerna kommer att genomföras under våren 2022 och vinnarna får ta med sig upp till 5 personer.

– Det här är en chans man inte får så ofta, säger Ingela Persson, kommunikatör på Avfall VA Östersunds kommun. Jag tror att många inte riktigt vet vart soppåsen och matavfallspåsen hamnar och det kan vara väldigt intressant att få se hela förloppet.

Chans att vinna har alla som hämtar en bunt med matavfallspåsar i papper på en återvinningscentral eller ett bibliotek i kommunen från och med första november.

– Det spelar ingen roll om man hämtar sina påsar i eller utanför Östersund, vinstchanser finns överallt. Men den största vinsten är ju faktiskt att våra medborgare sorterar ut sitt matavfall och använder rätt påse. När rötgasanläggningen står färdig är det ännu viktigare. På ett kilo rent matavfall kan man köra nästan två kilometer med sin gasbil.

Kontaktperson:

Ingela Persson
070 – 518 63 93

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2021-10-27