Publicerad 2022-04-26

Pressinbjudan: Vallaskolan i Östersund – svenska mästare i privatekonomi

Klass 9A på Vallaskolan i Östersund vann det svenska mästerskapet i privatekonomi, Money Quiz!
Klass 9C kom på delad tredjeplats.

Vad: Fira klass 9A och 9C på Vallaskolan som tagit pallplatser i det svenska mästerskapet i Privatekonomi.
Var: Vallaskolan, samlingssalen
När: fredag 29 april, 11:00

Den 29 april, 11:00, kommer klasserna att firas med tårta från Svenska bankföreningen. Klasserna kommer även få prispengar, klass 9A får 10 000 kronor och klass 9C får 3 000 kronor till klasskassan att hitta på något roligt med.

— Det var 2000 elever från hela Sverige som tävlade i år, så helt fantastiskt att Vallaskolan inte bara tog en, utan två palllplatser! Säger Annki Lindborg som är hemkunskapslärare på Vallaskolan.

Money Quiz är en frågetävling för högstadieelever om privatekonomi. Arrangörer är Svenska bankföreningen. Tävlingen är en del av European Money Week, som ska öka ungas medvetenhet om pengar och privatekonomi.

På Vallaskolan är det ett samarbete mellan niornas lärare i hemkunskap och samhällskunskap som har gjort det möjligt för eleverna att vara med, och vinna i tävlingen. Det svenska mästerskapet gick av stapeln 1 – 25 mars och genomfördes på Kahoot!, en plattform för frågesport.

Två elever i klass 9A kommer att tävla i Europafinalen på tisdagen den 10 maj, som också kommer att ske online på Kahoot!. Europafinalen arrangeras av Europeiska bankföreningen.

För mer information:

Annki Lindborg, hemkunskapslärare, Vallaskolan

Telefonnummer: 070- 268 81 86

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-04-26