Publicerad 2022-09-21

Östersunds kulturpris och idrottsledarpris 2022 går till...

2022 års kulturpris går till Hoven Droven och idrottsledarpriset går till Anders Ingebrand, Östersunds Skidklubb. Priserna består av ett diplom och en prissumma på 10 000 kronor.

Östersunds kulturpris 2022 går till Hoven Droven

Motivering:

Hoven Droven bildades 1989 och efter snart 35 år räknas de som ett av Sveriges största folkrockband genom tiderna. Bandet kombinerar folkmusik med all annan musik och gör materialet till sin alldeles egna säregna musikblandning som publiken älskar.

Bandet har sedan starten flitigt turnerat i Europa och Nordamerika, producerat 9 album, blivit grammisnominerade 2007 och 2022 och vunnit en dansk grammis för bästa folkmusikalbum 2001.

Intensitet, glädje och entusiasm är något som driver bandets härliga legendariska scennärvaro. Hoven Droven fyller också en viktig roll som inspiratörer, traditionsbärare och stilbildare för generationer av folkmusiker.

Hoven Drovens medlemmar är idag:
Kjell-Erik Eriksson - fiol
Bo Lindberg - gitarr
Jens Comén - saxofoner
Björn Höglund - trummor/slagverk
Pedro Blom - Bas

Mer information om kulturpriset

Lena Byström, kultursamordnare
063-14 37 13

Idrottsledarpriset 2022 går till Anders Ingebrand, Östersunds Skidklubb

Motivering­:

Anders är en hängiven barn- och ungdomsledare som är värdefull för klubben och dess ungdomsverksamhet. Han har fokus på att skapa kvalitativ träning för de aktiva, en bredd inom ungdomssektionen och en trygg och säker träningsmiljö.

Han har helhetsgreppet och inspirerar andra ledare att tillsammans utveckla ungdomssektionen för att skapa skidglädje för ungdomarna, som ger positiva effekter som att ungdomssektionen vuxit de senaste åren.

Förutom att Anders är sammankallande för ungdomsledarnas möten, styrelseledamot och utbildningsansvarig ser han också till att fler ledare utbildar sig. Anders är en del i klubbens viktiga värdegrundsarbete där han initierat olika projekt med till exempel med Röda korset och We&Sports.

Mer information om idrottsledarpriset

Fredrik Lindberg, handläggare
063-14 40 05

Mer information om kulturpriset och idrottsledarpriset

Länk till Kulturpriset

Länk till Idrottsledarpriset

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-09-21