Publicerad 2023-02-08

Sverige gör förstudie inför OS-ansökan

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har fått frågan från Internationella Olympiska Kommittén (IOK) om att göra en förstudie för att söka OS och Paralympics 2030.

I den förstudien kommer Östersund vara en självklar ort för tävlingar om Sverige tilldelas vinter-OS. Vi har på senaste tid fått vara värdstad för såväl curling-EM, ishockey-VM, Para-VM med mera. 

Förstudien genomförs av SOK men Östersunds kommun kommer vara behjälpliga och bidra med den fakta som SOK ber om. 

–Vi ser med spänning fram emot det här arbetet! Mycket jobb har gjorts tidigare men underlagen om våra fina arenor behöver förmodligen uppdateras och det hjälper vi gärna till med, säger Anders Wennerberg, kommundirektör. 

–Östersunds kommun har sedan länge varit en populär ort för idrottstävlingar och evenemang av olika slag. Inte minst för skidskytte och nu senast med ett lyckat Para-VM. Vi ser fram emot att vara en del i förstudien inför en svensk OS-ansökan, fortsätter Niklas Daoson, kommunstyrelsens ordförande. 

Läs mer om Sveriges förstudie om OS-ansökan 2030

Mer information

Niklas Daoson, Kommunstyrelsens ordförande
070-236 38 70

Anders Wennerberg, Kommundirektör
070-216 90 25

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-02-08