Publicerad 2023-03-06

Östersunds kommun söker fler praktikplatser – vill lyfta fördelarna

Östersunds kommun vill få fler arbetsplatsgivare att se fördelarna med att ta emot praktikanter. Nu lanserar kommunen kampanjen ”Bli med praktikant”. – Kampanjen syftar till att uppmärksamma, stötta och få arbetsgivare att ta steget till att bli med praktikant, säger Maria Stenhammar, näringslivsutvecklare. 

Svart hund med gul capé

Anledningen till initiativet med ”Bli med praktikant”- kampanjen är att kommunen med jämna mellanrum får signaler att det är svårt för skolelever att hitta praktikplats. Samtidigt har både näringslivet, kommunal verksamhet och andra arbetsgivare svårt att hitta personal med rätt utbildning för att klara kompetensförsörjningen.

– Här ser vi att det finns en stor möjlighet till ”win win” för både arbetsgivare och praktikanter. Arbetsgivare som tar emot praktikanter får ett bra tillfälle att få visa upp sin arbetsplats, och det finns många goda exempel på när duktiga elever efter avslutad praktik fått extra- eller sommarjobb, säger Maria Stenhammar.

”Försprång inför kommande rekryteringar”

Det finns en stor möjlighet för arbetsgivare att påverka kompetensförsörjningen. ”Bli med praktikant ger ett guldläge och ett försprång inför kommande rekryteringar.

– Att ta emot praktikanter är en dold källa, som vi tycker är viktig att lyfta. Vi vill visa hur vinsten med att erbjuda en praktikplats väger betydligt tyngre än tiden man behöver lägga ner, säger Maria Stenhammar.

För frågor och ytterligare information, vänligen kontakta:

Maria Stenhammar, näringslivsutvecklare, på mobil 0732754510.

Kampanjmaterial

Kampanjsida med e-tjänst där intresserade arbetsgivare kan anmäla sig: https://ostersund.se/blimedpraktikant

Fotnot: Östersunds kommun genomför kampanjen ”Bli med praktikant” i samarbete med Jämtlands Gymnasium, Destination Östersund, Företagarna och Handelskammaren.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-05-10