Publicerad 2023-05-10

Östersund nominerad till Sveriges digitaliseringskommun 2023

Varje år koras Sveriges digitaliseringskommun, i år är temat ”en hållbar välfärd” och Östersunds kommun är en av kommunerna som gått vidare i nomineringsprocessen.

Det är fantastiskt roligt. Kommunen har under några år fokuserat på att strukturerat utveckla verksamheten digitalt och det har givit många fina effekter, säger Anders Wennerberg, kommundirektör.

Under tre år har Östersunds kommuns drivit digitaliseringsprojektet Digiresan. Kommunens medarbetare och kommuninvånare fått lämna idéer som förenklar vardagen med hjälp av digitala lösningar.

– Är mycket stolt över allt de fina arbete, engagemang och den förändringsvilja som alla inblandade har visat, säger Marie Fryklöf, IT-chef, väldigt roligt att vårt arbete uppmärksammas och väcker intresse.

Under projektets gång har det kommit in totalt 200 idéer.

– Vi har kunnat förverkliga idéerna, och gjort verkstad av det som annars kanske bara hade stannat vid en tanke, säger Peter Borg, projektledare för Digiresan.

Projektet avslutades 31 december 2022 men resan mot en mer digitaliserad verksamhet fortsätter.

Nu fortsätter insamlingen av förbättringar i annan form och i ännu högre takt, säger Anders Wennerberg.

Om utmärkelsen

Utmärkelsen Sveriges digitaliseringskommun tilldelas av kvalitetsmässan av den kommun som har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet.

Utöver Östersunds kommun har Mora/Orsa/Älvdalen, Nacka, Staffanstorp, Värmdö gått vidare i nomineringsprocessen.

Vinnaren av utmärkelsen tillkännages på Kvalitetsmässans invigningskväll den 21 november 2023 i Göteborg. Här kan du läsa mer om utmärkelsen. 

För frågor och ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Borg, projektledare Digiresan, Östersunds kommun.

Telefon: 076-1091555 E-post: peter.borg@ostersund.se

Läs mer om Digiresan.

 

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-05-10