Publicerad 2023-05-12

Pressinbjudan: Elever pratar skolmat med kommunen

På måndag kommer Östersunds första centrala matråd att genomföras. Kommunen vill då välkomna representanter för länets media att delta när högstadieelever diskuterar skolmat med kommunens Måltidsservice.

Bakgrund

Kommunalrådet Effie Kourlos har haft några ”elevrådshäng”. Där har skolmaten varit en återkommande fråga, samtidigt önskar Måltidsservice ett än bättre underlag och dialog med eleverna i Östersunds kommun om skolmaten.

Rektorerna har under ett rektorsmöte varit positiva till ett centralt matråd. För att hitta en balans mellan dialog och logistik så har låg- och mellanstadiena teamsmöten och högstadiet fysiskt möte. Planen är att detta ska genomföras en gång per termin.

Genomförande

Det är viktigt att åsikterna som eleverna framför inte blir personliga. Måltidsservice önskar därför att klasserna besvarar två frågor. Resultatet tar elevrådsrepresentanterna med sig till det centrala matrådet. Varje elevråd utser två representanter.

Frågorna är:

  • Vad är positivt med skolmaten idag?
  • Vad skulle kunna förbättras med skolmaten?

När?

Måndag 15 maj, mellan klockan 13 och14

Var?

Gamla skolan/gamla turistbyrån, Rådhusgatan 44

Frågor?

Sonny Rim, utvecklingsstrateg: sonny.rim@ostersund.se/063-14 35 63

Anni Gederberg, måltidsutvecklare: anni.gederberg@ostersund.se/063-14 34 18

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-05-12