Publicerad 2023-05-16

Rejäl intro­duktion för blivande vård­proffs

När Vård- och omsorgsförvaltningen nu öppnar för att anställa vikarier redan från 17 års ålder vill man samtidigt säkerställa att alla nya vikarier får en riktigt god introduktion i yrket. Ett första steg är praktiska introduktionsutbildningar, med rutinerade handledare, i en särskild utbildningslokal i Lövsta.

Utbildare och elever samlade kring sjuksäng med docka.

I utbildningslokalen på Frösön får vikarierna öva vård och omsorg praktiskt innan det är dags att börja arbeta på allvar.

– Att anställa ungdomar innebär ett stort ansvar för arbetsgivaren, så av den anledningen är det förstås viktigt att tillhandahålla en riktigt bra introduktion och att säkerställa att de känner sig trygga och har en nära dialog med sina handledare. Men den stora poängen är givetvis att vi vill vara rädda om dem vi har rekryterat; de ska få en positiv introduktion i arbetslivet och vi ser gärna att det här blir första steget i en karriär här hos oss, säger Maria Ahnlund, som är enhetschef för Rekrytering och bemanning på Vård- och omsorgsförvaltningen.

Nyfiken?

Är du intresserad av att göra ett reportage från Vård- och omsorgsförvaltningens utbildningsanläggning? Kanske är du nyfiken på att möta ungdomar på väg ut i arbetslivet? Vilka förväntningar har de, vilket stöd får de och vad tänker de om livet och framtiden? Hör av dig så ordnar vi det!

Kontakt

Maria Ahnlund, enhetschef – Rekrytering och bemanning,
maria.ahnlund@ostersund.se/063-14 35 97

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-05-16