Publicerad 2023-12-18

Välkommen till Trygghetsnavet

Nu öppnar Östersunds kommun tillsammans med Polisen Trygghetsnavet på busstorget i Östersund. En lokal där Polis och kommunens verksamheter Uppsökande teamet och den nystartade gruppen Ungdomsgruppen ska kunna samlas och utgå från för att öka tryggheten på Busstorget och i centrala Östersund.

När: 20 december, klockan 15.00
Var: Busstorget, Östersund

Niklas Daoson, kommunstyrelsens ordförande, kommer inviga Trygghetsnavet strax efter klockan 15.00 tillsammans med representant från Polisen. Närvara gör också representanter från kommunens verksamheter Uppsökande teamet och Ungdomsgruppen.

— Busstorget har länge haft utmaningar med otryggskapande händelser och viss kriminell verksamhet. Med Trygghetsnavet hoppas vi kunna öka den sociala närvaron på platsen och därmed nå medborgare som är i behov av stöd på ett effektivare sätt, säger Alexander Kärngard, trygghetssamordnare på Östersunds kommun.

— Kommunen arbetar ständigt med att förbättra medborgarnas upplevda trygghet. Inte minst den senaste medborgarundersökningen visar på fina framsteg. Nu tar vi ytterligare steg och öppnar en samlingsplats för de som arbetar med trygghet i Östersund, säger Niklas Daoson, kommunstyrelsens ordförande.

Östersunds kommuns Uppsökande team arbetar uppsökande mot både vuxna och unga i behov av stöd. Ungdomsgruppen är kommunens nystartade grupp som ska fältarbeta uppsökande mot ungdomar.

Vi bjuder på fika!

Kontakt

Alexander Kärngard, trygghetssamordnare Östersunds kommun,
telefonnummer: 0761109188

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-12-18