Digital guide

Du som fyllt 69 år och bor i Östersunds kommun kan få besök av en digital guide. Guiden kan hjälpa dig med din dator, surfplatta eller mobil men också vad som är viktigt att tänka på när det gäller säkerhet. Det är gratis att få besök av den digitala guiden.

Bild på en leende Kalle vid en dator

Den digitala guiden kan hjälpa dig med det mesta som till exempel hur du installerar bank-id och betalar räkningar på mobilen, umgås via videosamtal, skaffa ett Facebook-konto, skicka bilder, söka information eller leta fram gamla filmer på internet. Guiden kan också visa annan teknik som kan ge stöd i hemmet, till exempel digitala trygghetslarm.

Kanske har du ingen dator eller surfplatta ännu men är nyfiken att få veta mer hur de fungerar? Den digitala guiden kan ta med det på besöket som ni tillsammans kan titta på.

Är du osäker på vad du behöver tänka på när du är ute på internet eller om du får samtal från okända nummer? Den digitala guiden kan stötta och förklara för dig vad som är viktigt.

Så bokar du ett besök

Kontakta kommunens kundcenter och lämna dina personuppgifter – se kontaktinformation längst ned på sidan. Kundcenter kontaktar den digitala guiden som därefter ringer upp dig för att boka in en förmiddag eller eftermiddag som passar.

Under besöket kan ni sedan tillsammans göra upp en önskelista på vad du vill ha hjälp med.

Den digitala guiden stannar så länge det behövs under förmiddags- eller eftermiddagsbesöket. Behöver du ytterligare hjälp kan du få upp till tre besök under ett år för att komma igång med det du önskar.

Besök hos pensionärsorganisationer och mötesplatser

Pensionärsorganisationerna är också välkomna att höra av sig för att boka in en tid, då den digitala guiden kan komma ut och presentera sig.

Även kommunens mötesplatser kommer att få besök av den digitala guiden. Mer information om det kommer på mötesplatserna.

Den digitala guiden bär alltid en legitimation synlig under hembesöken.

Sidan uppdaterad 2023-11-08