Utbildningar hos överförmyndaren

På den här sidan ser du kommande utbildningstillfällen och hur du anmäler dig till dem. Vi erbjuder både utbildningar digitalt och på plats.

Våra utbildningar

Allmän grundutbildning för gode män

Välkommen till vår allmänna grundutbildning! På denna utbildning går vi allmänt igenom vad det innebär att vara god man samt vilka regler som styr godmanskapet.

Vi tar även kortfattat upp hur du redovisar ditt uppdrag till oss genom årsräkning och redogörelse före den 1 mars varje år. Vi visar också var du hittar information och blanketter som du som god man behöver i ditt uppdrag.

Kommande utbildningstillfällen

Preliminärt datum

  • Tisdag 4 april kl 17.30-20.00, Digital via teams.

Om utbildningen ställs in meddelar vi dig via den mejladress som du uppger vid anmälan. Anmälan öppnas löpande.

Redovisningsutbildning

På denna utbildning tar vi bland annat upp hur du upprättar en årsräkning. Här går vi igenom vad du är skyldig att redovisa samt vilka underlag du måste ha från exempelvis banken och Försäkringskassan för att kunna upprätta en årsräkning.

Vi erbjuder två olika utbildningar. En för er som redovisar på pappersblanketter och en för er som redovisar i e-tjänsten.

Läs noga vid anmälan så att du väljer rätt datum och typ av utbildning.

Redovisning i e-tjänsten

Redovisning årsräkning med pappersblanketter

Om utbildningen ställs in eller ändras meddelar vi dig via den mejladress som du uppger vid anmälan.

Fler utbildningstillfällen kommer att läggas upp löpande under denna flik.

Fördjupande utbildningar

Fördjupande utbildningar sker i samarbete med andra aktörer. Vi planerar att erbjuda utbildningar inom dessa områden framöver:

Arv och fastighetsförsäljning

Här får du information om din roll som god man/förvaltare vid arv och fastighesförsäljning. Utbildningen vänder dig både till dig där din huvudman är delägare i dödsbo eller har en bostad som ska säljas.

  • Måndag 27 februari 17:30-20.00, digital via teams. Anmäl dig här senast 21 februari
  • Måndag den 8 maj 17.30-20.00 Österängskolan, helags. Anmäl dig här senast 2 maj

Övrig information

Hur anmäler jag mig?

Vi öppnar anmälan till en utbildning några veckor innan utbildningstillfället. När en utbildning är öppen för anmälan kan du klicka på länken för utbildningstillfället. Du kommer då till ett anmälningsformulär.

Kontrollera att du lämnar rätt e-postadress när du anmäler dig!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Kenneth Nilsson: 063-14 30 65.

Hur fungerar digitala utbildningar?

Våra digitala utbildningar sker via Microsoft Teams. Du behöver dock inte ha Teams installerat på din dator för att kunna delta.

Samma dag som utbildningstillfället, någon timme innan start, skickar vi ut ett mejl till alla anmälda. Mejlet innehåller länken till utbildningen.

När det väl är dags för utbildningstillfället klickar du på länken "Anslut till Teams-möte". Om du inte har Microsoft Teams installerat på din dator klickar du på "Anslut på webben i stället". Du kommer att bli insläppt till utbildningen så snart mötes­organisatören godkänt dig.

Är du ovan att använda dator eller ansluta dig till Teams så kopplar du upp dig minst 15 minuter innan utbildningen börjar, så kan vi hjälpa dig. Vill du ha mer stöd ringer du oss någon dag innan utbildnings­tillfället.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Kenneth Nilsson: 063-14 30 65.

Sidan uppdaterad 2023-01-27