Utbildningar hos överförmyndaren

Våra utbildningar

Allmän grundutbildning för gode män och förvaltare

Välkommen till vår allmänna grundutbildning! På denna utbildning går vi igenom vad det innebär att vara god man eller förvaltare samt vilka regler som styr uppdraget.

Utbildningen vänder sig till dig som nyligen påbörjat uppdrag som ställföreträdare

Vi går allmänt igenom vad det innebär att vara god man eller förvaltare, samt vilka regler som styr, ex. samtyckesregler. Vi går även lite kortfattat igenom vad som gäller för årsräkning/redogörelse, samt arvode. Vi visar också var du hittar information och blanketter som du som god man behöver.

Kommande utbildningstillfällen

Om utbildningen ställs in meddelar vi dig via den mejladress som du uppger vid anmälan. Anmälan öppnas löpande.

Redovisningsutbildning Årsräkning

På denna utbildning tar vi bland annat upp hur du upprättar en årsräkning. Här går vi igenom vad du är skyldig att redovisa samt vilka underlag du måste ha från exempelvis banken och Försäkringskassan för att kunna upprätta en årsräkning.

Läs noga vid anmälan så att du väljer rätt datum, plats och typ av utbildning. Vissa utbildningar är inriktade på redovisning i e-tjänsten respektive på pappersblankett.

  • Onsdag 6 december inställd pga tekniska uppdateringar av E-tjänsten Provisum, kl 18.00-20.30 Plats Österäng Helags. Välkommen i stället den 14 december då kör vi både e-tjänsten och pappersblanketter i två olika lokaler
  • Torsdag 14 december Pappersblanketter Årsräkning, kl 18.00-20.30 plats Österäng Helags Anmäl dig här

Om utbildningen ställs in eller ändras meddelar vi dig via den mejladress som du uppger vid anmälan.

Fler utbildningstillfällen kommer att läggas upp löpande under denna flik.

Fördjupande utbildningar

Nya utbildningar kommer hösten 2023.

Kommande utbildningstillfällen

  • Fler utbildningstillfällen kommer snart

Övrig information

Hur anmäler jag mig?

Vi öppnar anmälan till en utbildning några veckor innan utbildningstillfället. När en utbildning är öppen för anmälan kan du klicka på länken för utbildningstillfället. Du kommer då till ett anmälningsformulär.

Kontrollera att du lämnar rätt e-postadress när du anmäler dig!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Kenneth Nilsson: 063-14 30 65.

Hur fungerar digitala utbildningar?

Våra digitala utbildningar sker via Microsoft Teams. Du behöver dock inte ha Teams installerat på din dator för att kunna delta.

Samma dag som utbildningstillfället, någon timme innan start, skickar vi ut ett mejl till alla anmälda. Mejlet innehåller länken till utbildningen.

När det väl är dags för utbildningstillfället klickar du på länken "Anslut till Teams-möte". Om du inte har Microsoft Teams installerat på din dator klickar du på "Anslut på webben i stället". Du kommer att bli insläppt till utbildningen så snart mötes­organisatören godkänt dig.

Är du ovan att använda dator eller ansluta dig till Teams så kopplar du upp dig minst 15 minuter innan utbildningen börjar, så kan vi hjälpa dig. Vill du ha mer stöd ringer du oss någon dag innan utbildnings­tillfället.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Kenneth Nilsson: 063-14 30 65.

Sidan uppdaterad 2023-12-04