Utbildningar hos överförmyndaren

På den här sidan ser du kommande utbildningstillfällen och hur du anmäler dig till dem. Vi erbjuder både utbildningar digitalt och på plats.

Våra utbildningar

Allmän grundutbildning för gode män

Välkommen till vår allmänna grundutbildning! På denna utbildning går vi allmänt igenom vad det innebär att vara god man samt vilka regler som styr godmanskapet.

Vi tar även kortfattat upp hur du redovisar ditt uppdrag till oss genom årsräkning och redogörelse före den 1 mars varje år. Vi visar också var du hittar information och blanketter som du som god man behöver i ditt uppdrag.

Kommande utbildningstillfällen

  • Tisdag 25 oktober
  • Tisdag 22 november
  • Onsdag 14 december

Om utbildningen ställs in meddelar vi dig via den mejladress som du uppger vid anmälan. Anmälan öppnas löpande.

Presentation av Provisum e-tjänst

Den 10 oktober 2022 uppgraderar vi vår e-tjänst. Vi bjuder därför in er till en presentation av den nya e-tjänsten. Både nya användare och ni som tidigare har använt Valter är välkomna!

Presentationen sker digitalt via Microsoft Teams och beräknas ta cirka en timme inklusive frågestund.

Kommande tillfällen

Länk till anmälan den 19 december öppnas senare under hösten

Redovisningsutbildning

På denna utbildning tar vi bland annat upp hur du upprättar en årsräkning. Här går vi igenom vad du är skyldig att redovisa samt vilka underlag du måste ha från exempelvis banken och Försäkringskassan för att kunna upprätta en årsräkning.

Vi kommer i huvudsak fokusera på digital redovisning via e-tjänsten, men utbildningen fungerar även bra för er som använder pappersblanketter.

Läs noga vid anmälan så det blir rätt datum!

Kommande utbildningstillfällen

  • Flera utbildningstillfällen kommer hösten 2022

Om utbildningen ställs in eller ändras meddelar vi dig via den mejladress som du uppger vid anmälan.

Fler utbildningstillfällen kommer att läggas upp löpande under denna flik.

Fördjupande utbildningar

Fördjupande utbildningar sker i samarbete med andra aktörer. Vi planerar att erbjuda utbildningar inom dessa områden framöver:

Kommande utbildningstillfällen

  • 25 oktober 17.30-19.30, Arvskifte, samt försäljning av bostadsrätt eller fastughet.

Övrig information

Hur anmäler jag mig?

Vi öppnar anmälan till en utbildning några veckor innan utbildningstillfället. När en utbildning är öppen för anmälan kan du klicka på länken för utbildningstillfället. Du kommer då till ett anmälningsformulär.

Kontrollera att du lämnar rätt e-postadress när du anmäler dig!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Kenneth Nilsson: 063-14 30 65.

Hur fungerar digitala utbildningar?

Våra digitala utbildningar sker via Microsoft Teams. Du behöver dock inte ha Teams installerat på din dator för att kunna delta.

Samma dag som utbildningstillfället, någon timme innan start, skickar vi ut ett mejl till alla anmälda. Mejlet innehåller länken till utbildningen.

När det väl är dags för utbildningstillfället klickar du på länken "Anslut till Teams-möte". Om du inte har Microsoft Teams installerat på din dator klickar du på "Anslut på webben i stället". Du kommer att bli insläppt till utbildningen så snart mötes­organisatören godkänt dig.

Är du ovan att använda dator eller ansluta dig till Teams så kopplar du upp dig minst 15 minuter innan utbildningen börjar, så kan vi hjälpa dig. Vill du ha mer stöd ringer du oss någon dag innan utbildnings­tillfället.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Kenneth Nilsson: 063-14 30 65.

Sidan uppdaterad 2022-09-30