Utbildningar hos överförmyndaren

På den här sidan ser du kommande utbildningstillfällen och hur du anmäler dig till dem. Vi erbjuder både utbildningar digitalt och på plats.

Våra utbildningar

Informationskväll med Svenska Bankföreningen

Alla ställföreträdare i Jämtland är varmt välkomna till en informationskväll med Richard Edlepil från Svenska Bankföreningen (Swedish Bankers). Missa inte möjligheten att få mer information och ställa frågor om bankärenden vid ställföreträdarskap.

Tid: Måndag 29 maj klockan 18:00-20:00.
Plats: Aulan på Österängsskolan, Förlandsgränd 1 C, Östersund.
Det finns också möjlighet att delta i videomöte via Teams.

Anmäl dig senast 22 maj genom att skicka ett mejl till overformyndaren@ostersund.se. Tänk på att uppge om du vill delta på plats i aulan eller via Teams. Om du kommer till aulan bjuder vi på fika!

Läs mer om informationskvällen för ställföreträdare här Pdf, 234.3 kB.

Allmän grundutbildning för gode män

Välkommen till vår allmänna grundutbildning! På denna utbildning går vi igenom vad det innebär att vara god man eller förvaltare samt vilka regler som styr uppdraget.

Utbildningen vänder sig till dig som nyligen påbörjat uppdrag som ställföreträdare

Vi tar även kortfattat upp hur du redovisar ditt uppdrag till oss med förteckning, årsräkning och redogörelse. Vi visar också var du hittar information och blanketter som du som god man behöver i ditt uppdrag.

Kommande utbildningstillfällen

Om utbildningen ställs in meddelar vi dig via den mejladress som du uppger vid anmälan. Anmälan öppnas löpande.

Redovisningsutbildning

Utbildningsinsatsen för årsräkningar 2022 är avslutad. Under hösten 2023 kommer vi att erbjuda nya redovisningsutbildningar.

På denna utbildning tar vi bland annat upp hur du upprättar en årsräkning. Här går vi igenom vad du är skyldig att redovisa samt vilka underlag du måste ha från exempelvis banken och Försäkringskassan för att kunna upprätta en årsräkning.

Läs noga vid anmälan så att du väljer rätt datum, plats och typ av utbildning. Vissa utbildningar är inriktade på redovisning i e-tjänsten respektive på pappersblankett.

Om utbildningen ställs in eller ändras meddelar vi dig via den mejladress som du uppger vid anmälan.

Fler utbildningstillfällen kommer att läggas upp löpande under denna flik.

Fördjupande utbildningar

Övrig information

Hur anmäler jag mig?

Vi öppnar anmälan till en utbildning några veckor innan utbildningstillfället. När en utbildning är öppen för anmälan kan du klicka på länken för utbildningstillfället. Du kommer då till ett anmälningsformulär.

Kontrollera att du lämnar rätt e-postadress när du anmäler dig!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Kenneth Nilsson: 063-14 30 65.

Hur fungerar digitala utbildningar?

Våra digitala utbildningar sker via Microsoft Teams. Du behöver dock inte ha Teams installerat på din dator för att kunna delta.

Samma dag som utbildningstillfället, någon timme innan start, skickar vi ut ett mejl till alla anmälda. Mejlet innehåller länken till utbildningen.

När det väl är dags för utbildningstillfället klickar du på länken "Anslut till Teams-möte". Om du inte har Microsoft Teams installerat på din dator klickar du på "Anslut på webben i stället". Du kommer att bli insläppt till utbildningen så snart mötes­organisatören godkänt dig.

Är du ovan att använda dator eller ansluta dig till Teams så kopplar du upp dig minst 15 minuter innan utbildningen börjar, så kan vi hjälpa dig. Vill du ha mer stöd ringer du oss någon dag innan utbildnings­tillfället.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Kenneth Nilsson: 063-14 30 65.

Sidan uppdaterad 2023-05-17