Utbildningar hos överförmyndaren

Överförmyndaren erbjuder utbildningar för nya och befintliga gode män och förvaltare.

Allmän grundutbildning

Välkommen till vår allmänna grundutbildning. På denna utbildning går vi allmänt igenom vad det innebär att vara god man samt vilka regler som styr godmanskapet. Även lite kortfattat vad som gäller för årsräkning som ska lämnas in senast den 1 mars varje år tillsammans med en redogörelseblankett. Redogörelsen beskriver vad du gjort för den person som du hjälpt (huvudman). Vi visar också var du hittar information och blanketter som du som god man behöver.

Utbildningen sker digitalt

På grund av dessa virustider testar vi att köra våra utbildningar digitalt. Vi har begränsad möjlighet till support på din hemdator.

OBS! Samma dag som utbildningstillfället skickar vi ut ett mejl till alla anmälda . Mejlet innehåller länken till utbildningen.

När det väl är dags för utbildningstillfället klickar du på länken "Anslut till Teams-möte". Om du inte har Microsoft Teams installerat på din dator klickar du därfter på "Anslut på webben i stället". Du kommer att bli insläppt till utbildningen så snart mötes­organisatören godkänt dig.

Kommande utbildningstillfällen

 

  • tisdagen den 10 november 18.30-20.30

Anmäl dig här till allmän grundutbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi kommer även att erbjuda utbildningen vid flera tillfällen under hösten 2020.

Utbildning att upprätta en årsräkning/sluträkning

På denna utbildning tar vi bland annat upp hur du upprättar en årsräkning. Här går vi igenom vilka blanketter du behöver, samt vilka underlag du måste ha från exempelvis banken och Försäkringskassan för att kunna upprätta en årsräkning.

Vi kommer i huvudsak fokusera på digital redovisning via e-tjänsten Valter.

Läs mer om e-tjänsten Valter på www.ostersund.se/valter. Där hittar du också det presentationsmaterial som vi går igenom på utbildningen.

Utbildningen sker digitalt

På grund av dessa virustider testar vi att köra våra utbildningar digitalt. Vi har begränsad möjlighet till support på din hemdator.

OBS! Dagen innan eller senast samma dag som utbildningstillfället skickar vi ut ett mejl till alla anmälda. Mejlet innehåller länken till utbildningen.

När det väl är dags för utbildningstillfället klickar du på länken "Anslut till Teams-möte". Om du inte har Microsoft Teams installerat på din dator klickar du därfter på "Anslut på webben/webbläsarem i stället". Du kommer att bli insläppt till utbildningen så snart mötes­organisatören godkänt dig.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Kenneth Nilsson 063-14 30 65.

Kommande utbildningstillfällen

  • onsdagen den 18 november 18.00-20.00

Anmäl dig här till utbildning att upprätta en årsräkning/sluträkninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Övriga utbildningar

Vi kommer att erbjuda fler utbildningar senare under våren och hösten:

  • Bank- och arvskifte
  • Köpa och sälja bostad samt skogsägande
  • Rollkoll och personligt ombud
  • Insatser du kan söka via biståndshandläggare

Mer information kommer på denna sida under hösten.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-10-23