Mötesplatser för äldre och andra

Till kommunens mötesplatser för äldre och andra är alla välkomna som vill ha sällskap eller vara med i de olika aktiviteter som arrangeras. Mötes­platserna är bemannade med personal vissa dagar och samverkar med frivilliga organi­sationer samt pensionärsföreningar.

Coronapandemin: Detta gäller just nu på våra mötesplatser, även för dig som är vaccinerad:

  • Stanna hemma vid symptom
  • Undvik trängsel
  • Tvätta händerna

Välkomna!

Att besöka mötesplatserna kostar ingenting. Vid vissa arrangemang betalar du dock en avgift. På alla mötesplatser kan man delta i promenadgrupper. För mer information kontakta mötesplatledare eller mötesplatsernas samordnare. Kontaktuppgifter finns på respektive möteplats hemsida.

Våra mötesplatser

Mötesplats Brunflo

Mötesplatsen i Brunflo centrum ligger nära matbutik, frisör och hälsocentral. Mötesplatsen erbjuder ett varierat program med olika aktiviteter. Alla är varmt välkomna att och delta i vår verksamhet

Brunflo mötesplats

Mötesplats Lövberga

Lövberga mötesplats ligger vid Björk­backaparken och erbjuder ett varierat program med olika aktiviteter. Alla är varmt välkomna att delta i vår verksamhet, äta lunch eller bara fika.

Lövberga mötesplats

Mötesplats Hornsberg

Mötesplats Hornsberg ligger på Hornsgatan 20 A Frösön. Här kan du delta i olika aktiviteter, fika eller bara träffa andra för en stunds samvaro.

Mötesplats Hornsberg

Mötesplats Lit

Vår mötesplats i Lit ligger i samma lokaler som Studieförbundet Vuxenskolan. Den ligger centralt med gångavstånd till affärer och busshållplats. Varmt välkomna att titta in och vara med i vår verksamhet.

Mötesplats Lit

Mötesplats Ljungen

Mötesplats Ljungen ligger på Tegelbruksvägen 11 i höghuset på plan 2, snett mitt emot ICA Blå Center. Här kan människor träffas för en stunds samvaro, fika eller vara med i någon av våra aktiviteter.

Mötesplats Ljungen

Mötesplats Lugnvik

Mötesplats Lugnvik ligger på Midvägen 2 i höghuset. Här kan människor mötas för en stunds samvaro. Det erbjuds även olika aktiviteter och lunch serveras alla vardagar.

Mötesplats Lugnvik

Mötesplats Odensborg

Mötesplats Odensborg i Odensala ligger på Slåttervägen 11 bakom Odenhallen i höghuset, på nedre plan. Här kan människor träffas för en stunds samvaro eller delta i någon aktivitet.

Mötesplats Odensborg

Möteplats Reveljen

Mötesplats Reveljen ligger inne i Körfältets centrum nära till bland annat frisör, pizzeria, gym och inredningsbutik. Alla är välkomna att delta i våra aktiviteter, ta en fika eller äta lunch.

Mötesplats Reveljen

Mötesplats Prästgatan 58

Mötesplatsen Prästgatan 58 finns centralt och lättillgängligt i Östersund city nära gågatan och busstorget. Detta ska vara en plats dit människor gärna återkommer för en aktivitet, en god lunch eller bara tar en fika.

Mötesplats Prästgatan 58

Mötesplats Torvalla

Torvalla mötesplats i centrum ligger nära affär, kyrka, frisör och hälsocentral. Mötesplatsen erbjuder olika aktiviteter, fika och social gemenskap. Alla är varmt välkomna att och delta i vår verksamhet.

Torvalla mötesplats

Mötesplats Valla

Valla mötesplats på Önevägen 196 är ett ställe där människor kan mötas för en stunds social samvaro i en trevlig miljö tillsammans med andra. Här erbjuds olika aktiviteter, fika och underhållning.

Mötesplats Valla

Mötesplats Fagerbacken 28 D

Fagerbacken 28 D är en socialt öppen mötesplats för personer med psykisk ohälsa, intellektuella eller neuro-psykiatriska funktions­ned­sätt­ningar.

Mötesplats Fagerbacken 28 D

Lunchservering

På vissa av kommunens mötesplatser finns möjlighet att äta lunch om du beställer dagen innan.

Lunchserveringar

Fler fritidsaktiviteter

Många föreningar har ett brett utbud av aktiviteter. Under snabblänkar längst ned på sidan hittar du adresser till olika föreningars webbsidor.

Kommunens kultur- och fritidsaktiviteter för alla åldrar

På gång just nu

Bo bra på äldre dar
– Föreläsningar på kommunens mötesplatser

Hur vi bor betyder mycket för hur vi trivs och hur vi mår. Bostaden ska passa ditt liv, dina intressen, din hälsa och din ekonomi. Under senare delen av livet förändras ofta både hälsa och ekonomi för oss själva eller personer i vår närhet. Därför är det viktigt att tänka över sin boendesituation och skaffa kunskap om vilka möjligheter som finns för att bo bra på äldre dar.

Magnus Zingmark är forsknings- och utvecklingsansvarig vid Vård- och omsorgs­förvaltningen och forskar bland annat om hur boende och flyttningar påverkar ett aktivt och hälsosamt åldrande.

Vård och omsorgsförvaltningen, bjuder nu in till två föreläsningar på temat Bo bra på äldre dar.

Kommande föreläsningar

Torsdag 25 november, mellan klockan 13 och 14, på Mötesplats Hornsberg (Hornsgatan 20 A)

Torsdag 9 december, mellan klockan 13 och 14, på Mötesplats Ljungen (Tegelbruks­vägen 11)

Det finns möjlighet att köpa fika både på Ljungen och Hornsberg. Lunch kan förbeställas på Hornsberg (beställs dagen innan på 076-057 29 03).

Få senaste nytt direkt i din mejl

Du kan få information direkt i din mejlbox när sidorna om våra mötesplatser har uppdaterats med ny information.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-12-02