Publicerad 2022-09-15

Rekordtidig rekrytering av vikarier till vården

I år stod Vård- och omsorgsförvaltningen i Östersunds kommun inför en tuff sommar med ett underskott på 388 vikarier för att täcka behoven. Nu söker Östersunds kommun redan vikarier bland studenterna på Mittuniversitetet – inför sommaren 2023.

Sommaren som gick blev allt annat än lättsam för personalen inom vård- och omsorg inom Östersunds kommun. För att vara bättre rustade och inte hamna i samma sits nästa år satsar kommunen därför på att söka timvikarier i god tid inför nästa år.

Flera av de vikarier som redan jobbar inom vården kombinerar det med studier på Mittuniversitetet. Därför väljer rekryterarna att vända sig mot den målgrupp som precis påbörjat höstens studier.

– De studenter som jobbar hos oss säger att de flexibla arbetstiderna passar dem bra. Vi förstår också att inkomsten är ett välkommet tillskott i deras plånböcker, säger Else-Marie Hellberg Eriksson, enhetschef på sektor funktionshinder.

För att locka studenterna att skicka en intresseanmälan gör cheferna bland annat två besök på Mittuniversitetet. Dels för att berätta vilka avdelningar som söker personal, men också vad jobben innebär rent praktiskt.

– Det är viktigt för oss att rätt personer anställs. När du jobbar här behöver du vara en social, aktiv och ödmjuk person. Det är inte lika viktigt att du har en bakgrund inom vården, utan det handlar om rätt inställning, säger Maria Ahnlund, enhetschef på vård- och omsorg.

Besöken på Mittuniversitetet görs i Ljushallen den 13 september med start klockan 11.00 och återigen 5 oktober klockan 11.00-15.00.

Information om extrajobb inom vården

För frågor och mer information, kontakta

Else-Marie Helberg Eriksson

Enhetschef, Östersunds kommun

Sektor Funktionshinder , Enheten för Rekrytering och Bemanning

E-post: elsemarie.helberg-eriksson@ostersund.se

Telefon 063-14 35 06


Maria Ahnlund

Enhetschef, Östersunds kommun Vård- och omsorg, Rekrytering och bemanning

E-post: maria.ahnlund@ostersund.se

Telefon: 063-14 35 97

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-09-15