Publicerad 2023-06-08

Brunflo blir med pumptrack 2023

Brunflo IF har tilldelats ett miljonprojekt av Arvsfonden för att förverkliga bygget av en pumptrack i Brunflo.

Brunflo är länets näst största tätort och en plats med goda möjligheter att utveckla det aktiva friluftslivet. Östersunds kommun har gemensamt med medborgare tidigare tagit fram Utvecklingsplan Brunflo, där ett fokusområde är att främja kultur, friluftsliv och sport.

Med en pumptrack i Brunflo växer en ny mötesplats fram som bidrar till en rolig och aktiv fritid. Sett till hur populära andra liknande platser är tror jag att detta kommer bli en ny trevlig aktivitetsyta i Brunflo, säger Anders Wennerberg, kommundirektör.

Under 2022 gjordes en förstudie som legat till grund för Brunflo IF´s projektansökan hos Arvsfonden. Kommunstyrelsen beslutade därefter den 9 maj att bevilja 1,5 miljoner kronor i medfinansiering till Brunflo IF om projektansökan gick igenom.

Det här har varit ett roligt arbete! Främst eftersom alla som vi har kommit i kontakt med, unga som gamla har visat ett stort intresse, både för anläggningen och att vi utvecklar Brunflo säger Rosmari Hagström, initiativtagare för Brunflo Pumptrack och ny ledamot i Brunflo IF.

Att främja spontanidrottsplatser spelar en viktig roll bland barn och ungdomar i dagens samhälle. Flera större sponsorer såsom RF SISU Jämtland/Härjedalen, ICA Stiftelsen, Länsförsäkringar har bidragit för vidareutveckling av anläggningen som kommer att konstrueras av det marknadsledande företaget Velosolutions Scandinavia. En pumptrack betyder mycket för att ha kul, utveckla sina färdigheter och för att bli en plats att träffas och umgås. Nybörjare eller proffs - alla är välkomna att ha kul.

Byggnationen av pumptracken påbörjas under sommaren 2023 och planeras att stå klart för invigning senare under samma höst.

Kontaktperson:

Rosmarie Hagström 073- 0287040, initiativtagare för Brunflo Pumptrack och ny ledamot i Brunflo IF.

Läs mer om utvecklingsplanen för Brunflo här.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-10-18