Meny Måltidsservice

Här hittar du Måltidsservices menyer för lunchserveringar och särskilda boenden för pensionärer.

Lunchserveringar – måndag till fredag

Lunchserveringar – måndag till söndag

Meny för särskilda boenden 

Information om menyerna

Menyerna rullar i två 6-veckorsperioder med avbrott för storhelger och sommar. Den finns både som heldag, lunch med efterrätt och middag, och enbart lunch med efterrätt. Den innehåller mestadels husmanskost och maträtterna anpassas efter årstider och högtider.

Menyerna skrivs av kostsamordnare i samråd med kökschef, kockar och även synpunkter från kostombuden. Häradsgården i Lit och Hemgården i Fåker gör några små justeringar enligt egna önskemål från kunden.

Lunch med efterrätt och middag ger cirka 50 procent av dagens behov av näring och energi. För att täcka det totala dagsbehovet behövs tillbehör till måltiderrna till exempel måltidsdryck och smörgås samt frukost och 2-3 mellanmål fördelade över dagen. Vissa kan också behöva en förfrukost eller något att äta/dricka under natten.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-04-30