Cykelvänlig arbetsplats

Vem vill inte ha en cykelvänlig arbetsplats? Anmäl er till den nationella kampanjen Cykelvänligast och se hur långt ni kommer! Deltagandet är kostnadsfritt och ni bestämmer själva hur ambitiösa ni vill vara.

Röd cykel

Bli en friskare arbetsplats med hjälp av Cykelvänligast

Friskare och skärpta medarbetare, lägre stressnivåer och färre sjukdagar - fördelarna med 30 minuters aktiv arbetspendling talar för sig själva. Som medlemmar i Cykelvänligast får ni hjälp att skapa bättre förutsättningar för dig och dina kollegor att cykla till och från jobbet.

Kostnadsfri rådgivning

Genom kostnadsfri rådgivning undersöker Cykelvänligast arbetsplatsens förutsättningar och ger förslag på möjliga förbättringar. Samtidigt erbjuds tävlingar och evenemang för att driva på omställningen.

Deltagandet är kostnadsfritt och ni bestämmer själva er ambitionsnivå. Alla arbetsplatser är välkomna att delta, stora som små. Cykelvänligast värdesätter engagemang framförallt och erbjuder tre prisklasser: Cykelvänligast, Årets nykomling och Årets cykelidé.

Så underlättar ditt företag för cyklande medarbetare

Det finns mycket ett företag kan göra för att underlätta för sina cyklande medarbetare.

  • Säkra och väderskyddade cykelparkeringar
  • Cykelpumpar
  • Tillgång till omklädningsrum med dusch
  • Förmånscyklar
  • Evenemang
  • Engagerat ledarskap

När förutsättningarna för cykling är goda och det förstärks genom tydligt ledarskap, så skapas hälsosammare normer kring arbetspendling.

Östersunds kommun är en partner till Cykelvänligast för att stötta arbetsplatser i kommunen att underlätta för sina medarbetare att cykla till och från jobbet.

Sidan uppdaterad 2024-05-17