Publicerad 2024-06-14

Pengar från Arvsfonden till idrottsföreningar i Brunflo och Lit

Brunflo Ishockeyklubb får drygt 1,9 miljoner kronor från Arvsfonden för en ny sarg och Litsbygdens Skidklubb får 465 000 kronor för att bygga en aktivitetsyta.

Pumptrack Brunflo

Fotograf: Johannes Poignant. Brunflo IF tilldelades förra året ett miljonprojekt av Arvsfonden för att förverkliga bygget av en pumptrack i Brunflo. Bild från invigningen.

För andra året i rad går det ut stora Arvsfondsmedel till idrottsföreningar i Östersunds kommun. Det bidrar till ett aktivt liv och en meningsfull fritid i hela kommunen.

Brunflo Ishockeyklubb har beviljats 1,9 miljoner kronor till nybyggnation av sarg kring isrink och Litsbygdens Skidklubb får 465 000 kronor för att bygga en orienteringslabyrint och motorikbana.

Förra året gick det flera miljoner till Brunflo IF för en pumptrack samt till Häggenås SK För ett nytt motionsområde. 

I Arvsfondens projektbarometer kan man se att Jämtland låg i topp både 2021 och 2023. Projektbarometern är en rankning av Sveriges 21 län efter hur mycket projektpengar de har tilldelats ur Allmänna arvsfonden per invånare i länet. 2024 års barometer är inte färdig än eftersom de fortfarande delar ut pengar för året.

Arvsfondens projektbarometer för 2023

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-06-14