Publicerad 2024-07-04

Första spadtaget för Berners Tunga Fordon i Verksmon

Tillsammans med Scania Sverige har Berners projekterat en anläggning för tunga fordon. Enligt företagen kommer den att ligga i framkant avseende förnyelsebar energi, arbetsmiljö, mobilitet och hållbart byggande. I onsdags togs det första spadtaget i Verksmon/Torvalla i Östersund.

I filmen utvecklar företrädare för Berners, NP 3, NymanWänseth och kommunen hur de ser på satsningen. Tryck på "T" om du vill få filmen textad.

- Vi är oerhört glada att kunna genomföra detta projekt, som är viktigt för både Berners- och regionens utveckling. Vi är också glada att kunna göra det tillsammans med det börsnoterade fastighetsbolaget NP3 och det lokala byggföretaget NymanWänseth, säger Berners Tunga Fordons VD Marcus Nordqvist.

Den nya anläggningen kommer att stå klar innan årsskiftet 2025/26. Nuvarande medarbetare kommer att flytta med till den nya anläggningen där även tekniker och specialister successivt kommer att nyrekryteras.

Första spadtag

I onsdags togs första spadtaget. Innan årsskiftet 2025/2026 kommer anläggningen att vara klar. Fr v Joar Jordahl, NymanWänseth, Leif Byström, NP 3, Marcus Nordqvist, Berners Tunga fordon och Anders Wennerberg, Östersunds kommun.

Anläggningen kommer att förberedas att ta mot spillvärme från EcoDataCenter som på sikt blir grannar. Även andra företag i området har liknande planer.

- Det som nu sker ute i Verksmon har stor betydelse för kommunen. Här kommer ett mycket stort antal arbetsplatser att skapas de kommande åren. Jag blir både glad och stolt över att Berners redan arbetar för att hitta synergier med exempelvis EcoDataCenter. Det visar att Östersund är i framkant, säger Anders Wennerberg, kommundirektör.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-07-04