Parkering

Här får du veta mer om var och hur du parkerar bilar, motorcyklar och andra motorfordon i Östersund.

Vi får fler och fler laddplatser för elbilar i Östersund. De är bara avsedda för elbilar. Du ska inte parkera på en laddplats om du inte laddar. Läs mer om elbilar och laddning av elbilar

Ett helt kapitel för sig är att parkera i centrum av Östersund

Om du vill ställa upp din husvagn eller husbil för övernattning eller längre vistelse hänvisar vi till campingplatserna

Och du får naturligtvis inte parkera eller ställa din släpvagn eller din husvagn på kommunens grönytor.

Datumparkering

I hela centrala Östersund, Lugnvik, Odensala, Torvalla och den tätbebyggda delen av Frösön gäller datumparkering nattetid från 1 oktober till 31 maj.

Om du parkerar på dagtid spelar det ingen roll vilken sida av gatan du står på, så länge det är tillåtet att parkera där. Datumparkeringen gäller från midnatt till klockan sju på morgonen.

Läs mer om datumparkering

Olika parkeringsappar i olika delar av stan

Kommunen har avgiftsbelagda p-platser i centrum där du kan betala med flera olika parkeringsappar. Privata fastighetsägare kan också ta betalt för parkering som exempelvis på Frösö strand, Körfältets centrum eller på Campus. Det är upp till fastighetsägaren att bestämma vilket parkeringsföretag de anlitar, och därmed vilken parkeringsapp som kan användas.

Hur länge får jag stå på parkeringen?

Du får parkera högst 24 timmar i följd på allmänna vägar och gator inom tätbebyggt område, om inte skyltningen säger något annat. Detsamma gäller frånkopplade släpfordon, till exempel husvagn eller släpvagn.

Om parkeringen har en markerad parkeringsruta måste du parkera ditt fordon inom den markerade rutan. Om ditt fordon är för stort för rutan så får du inte parkera där.

Kom ihåg att andra tider kan förekomma

Tiden kan vara begränsad genom skyltar. Kontrollera alltid skyltar där du vill parkera. Glöm inte heller datumparkeringen som gäller nattetid mellan 1 oktober till 31 maj.

Pendlarparkering med gratis motorvärmare

Pendlarparkeringen i Brunflo

Från och med måndag 19 april kommer pendlarparkeringen i Brunflo att stängas av. Endast fyra platser utan motorvärmare kommer att vara tillgängliga. Kommunen verkar för att utöka antalet tillfälliga platser under våren.

Ytan kommer att användas för upplag av byggmaterial vid byggandet av den nya brandstationen; ett bygge som beräknas klart februari 2022.

Du som kombinerar bilkörning med buss, cykel eller samåkning in till Östersund från Lit, Häggenås eller Brunflo, kan parkera din bil på våra pendlarparkeringar.

Pendlarparkeringarna har gratis motorvärmare. Du ställer in den beräknade tiden då du kommer med bussen och får en varm bil att sätta dig i för den sista biten hem. Skönt för dig och bra för miljön.

Här hittar du våra pendlarparkeringar (just nu har vi problem med att visa kartan i Firefox):

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-04-16