Evenemang Omställningsarenan

På denna sida hittar du evenemang och utbildningar som Omställningsarenan för i klimatet i Jämtlands län ordnar. Aktiviteterna syftar till att öka takten och skala upp omställningsarbete. Detta för att minska utsläppen av växthusgaser och öka konkurrenskraften.

Nätverksträffar

Här presenterar vi evenemang som är på gång inom ramen för Omställningsarenan. Grunden är fyra fysiska träffar per år, vecka 3, 13, 36 och 46.

Nästa träff sker 19 september

Nästa träff kör vi i september. Ett mer detaljerat program kommer närmare inpå, men preliminärt så kör vi klockan 10.00-12.00 med efterföljande lunch.

Var: Östersund, vi återkommer om lokal
Kostnad: Evenemanget är kostnadsfritt, vi bjuder på efterföljande lunch.
Anmälan: ej öppen

Övriga aktiviteter

Förutom nätverksträffarna ordnar även omställningsarenan andra aktiviteter som exempelvis utbildningar och workshops. Här presenterar vi sådant som är på gång.

Erbjudande: kostnadsfria piloter om hållbarhetsarbete och utsläppsredovisning

Omställningsarenan för klimatet i Jämtlands län söker nu företag till två piloter. Piloterna innebär konkret stöd med två saker: att komma igång med hållbarhetsarbete och utsläppsredovisning. Erbjudandena är kostnadsfria.

Erbjudande 1 - hållbarhetsarbete

Denna workshop-serie riktar sig till företag som vill komma igång med sitt hållbarhetsarbete.

En praktisk workshop för att komma igång med ert företags hållbarhetsarbete

Under tre tillfällen kommer du få grundläggande kunskap om hållbarhet och hur befintliga och kommande lagkrav påverkar ditt företag. Passar alla företag oavsett bransch och storlek. Det är Atrakta som håller i workshopen och de erbjuder skräddarsydd vägledning genom att:

  • Identifiera verksamhetens nuläge
  • Ta fram en konkret strategi med åtgärder för företagets fortsatta hållbarhetsarbete.

Datum, man deltar på alla träffar:

  • 31 maj klockan 08.30 - 10.00
  • 11 juni klockan 13.00 - 15.00
  • 25 juni klockan 09.00 - 11.30

Erbjudande 2 - utsläppsredovisning

Denna workshop-serie riktar sig till företag som vill komma igång med sitt hållbarhetsarbete.

Utsläppsredovisning: Förstå era utsläpp och jobba effektivt med åtgärder som stärker konkurrenskraft och lönsamhet

Företag som kan erbjuda hållbarare produkter och tjänster är mer attraktiva för kunder, kapital och kompetens. I samarbete Gidås Hållbarhetsbyrå erbjuder Klimatneutrala Östersund 2030 en grupp företag att snabbt, begripligt, och konkret, utveckla sin kunskap om utsläppsredovisning. Detta för att möta ökad konkurrens, både nationellt och internationellt.

När? Under tre tillfällen om 3-4 timmar i början av hösten.

Intresseanmälan piloter

Vill du anmäla dig och ditt företag till något av erbjudandena, skicka ett mail till caroline.hildahl@ostersund.se. Skriv följande:

  • Vilket erbjudande du vill ta del av.
  • Några korta rader om ditt företag, bransch, omsättning och antal anställda.

Det är begränsat antal platser. Vi vill att så många som möjligt får chansen att delta, men kommer att prioritera. Detta för att säkerställa både en bredd av aktörer och typer av hållbarhetsutmaningar.

Det är projektet Klimatneutrala Östersund 2030 som möjliggör piloten. Projektet är en del av Viable Cities satsning på klimatneutrala städer, som Energimyndigheten, Vinnova och Formas finansierar.

Sidan uppdaterad 2024-05-29