Myran

Myran är boendet mitt i centrala stan, nära till affärer, apotek och busshållplatser.

På Myran finns 22 lägenheter. Alla lägenheter är handikappanpassade och är utrustade med kökspentry. Hiss finns. Varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Gemensam uteplats finns inne på gården. 

Boendet har gemensamma utrymmen där det erbjuds möjlighet att äta, umgås och delta i olika aktiviteter. I gemensamhetsutrymmena finns fina inglasade balkonger.

Så tar du dig dit

Alla busslinjer går via centrum.

Måltider

Alla måltider serveras utifrån önskemål i gemensamt kök eller i den egna lägenheten. På Myran serveras frukost, lunch, middag och mellanmål.

Maten tillagas på plats i avdelningsköken eller i centralköket på boendet. På de flesta av våra äldreboenden arbetar vi efter mat- och måltidskonceptet Mat som hemma. Det innebär att vi går mot mer hemlagad mat och försöker laga allt mer från grunden.

Här kan du läsa mer om måltiderna.

Hälso- sjukvård och omsorg

På Myran finns tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut har möjlighet att göra hembesök när behov finns. Läkare finns att tillgå från Z-gränds hälsocentral. Om du önskar att behålla din tidigare husläkare är detta möjligt. Detsamma gäller tandläkare.

Övrig omvårdnadspersonal finns tillgänglig på boendet under hela dygnet. En kontaktman ska finnas utsedd som du i första hand kan vända dig till när du undrar något.

När du flyttar hit

Din lägenhet är omöblerad och du tar med dig allt som du behöver i din vardag som exempelvis möbler, sänglinne, kläder, hygienartiklar, städutrustning och husgeråd. Prata med personalen om du ska ta med säng.

Tänk på att du behöver en hemförsäkring. I nära anslutning till inflyttningen träffas vi och genomför en planering utifrån dina behov och önskemål.

Sidan uppdaterad 2023-11-07