Hemgården

Hemgården ligger i Fåker och är boendet som erbjuder lantlig miljö.

På Hemgården finns det 22 lägenheter. Alla lägenheter är handikappanpassade och utrustade med kök eller kökspentry. Hiss finns. Lägenheterna hyrs ut omöblerade och möbleras och präglas helt av den boende.

Boendet har gemensamma utrymmen där det erbjuds möjlighet att äta, umgås och delta i olika aktiviteter. Gemensamma uteplatser finns.

Så tar du dig dit   

Buss nr 163 från Östersund

Aktiviteter

Februari

Vecka 5:

Måndag: Sittgympa

Onsdag: Film

Fredag: Rörelseaktivitet

Vecka 6:

Måndag: Sittgympa

Onsdag: Yatzy

Fredag: Rörelseaktivitet

Vecka 7:

Måndag: Sittgympa

Onsdag: Bingo

Fredag: Rörelseaktivitet

Vecka 8:

Måndag: Sittgympa

Onsdag: Film

Fredag: Rörelseaktivitet

(Rörelseaktivitet= Bowling, Bolla med boll/ballong, Kreativ målnning)

Måltider

Alla måltider tillagas i det egna köket. Dessa serveras utifrån önskemål i gemen­sam matsal eller i den egna lägen­heten. Den som behöver specialkost får givetvis detta.

Lunchservering

Hälso- och sjukvård samt omsorg

På Hemgården finns tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut har möjlighet att göra hembesök när behov finns. Läkare finns att tillgå från Brunflo hälsocentral. Om Du önskar att behålla Din tidigare husläkare är detta möjligt. Detsamma gäller tandläkare.

Övrig omvårdnadspersonal finns tillgänglig på boendet under hela dygnet. En kontaktman ska finnas utsedd som du i första hand kan vända dig till när du undrar något.

När du flyttar hit

Din lägenhet är omöblerad och du tar med dig allt som du behöver i din vardag som exempelvis möbler, sänglinne, kläder, hygienartiklar, städutrustning och husgeråd. Prata med personalen om du ska ta med säng. Tänk på att du behöver en hemförsäkring.

I nära anslutning till inflyttningen träffas vi och genomför en planering utifrån dina behov och önskemål.

Sidan uppdaterad 2024-05-28