Häradsgården

Häradsgården ligger i centrala Lit med gångavstånd till affärer och busshållplats. Hälsocentral och apotek finns inom samma fastighet.

På Häradsgården finns det 57 lägenheter för särskilt boende och 16 korttidsplatser. Alla lägenheter är handikappanpassade och utrustade med kökspentry. Hiss finns.

Alla lägenheter hyrs ut omöblerade. Det är du själv som präglar lägenheten med dina egna möbler. Varje lägenhetsgrupp har en gemensam tvättstuga.

I båda husen finns gemensamma utrymmen där det erbjuds möjlighet att äta, umgås och delta i olika aktiviteter.

Gemensamma balkonger och uteplatser finns.

Så tar du dig hit   

Du kan åka buss nummer 140, 142, 143 och 145 från Östersund.

Aktiviteter

Torsdagar udda veckor: Underhållning och kaffestund

Övriga aktiviteter se anslag på Häradsgården

Häradsnytt

Här har vi i avsikt att berätta vad som händer hos oss på Häradsgården. Vår målsättning är att skicka information till er 4 gånger per år.

Utskick sker till de som lämnat en e-postadress till enhetschefen

Måltider

Samtliga måltider serveras utifrån önske­mål i gemensamt kök eller i den egna lägenheten.

På Häradsgården serveras frukost, lunch, middag och mellanmål. Maten tillagas på Häradsgården.

Den som behöver specialkost får givetvis detta.

Hälso- sjukvård och omsorg

Det finns tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut har möjlighet att göra hembesök när behov finns. Läkare finns att tillgå från Lits hälsocentral. Om du önskar att behålla din tidigare husläkare är detta möjligt. Detsamma gäller tandläkare.

Övrig omvårdnadspersonal finns tillgänglig på boendet under hela dygnet. En kontaktman ska finnas utsedd som du i första hand kan vända dig till när du undrar något.

När du flyttar hit

Du tar med dig allt som du behöver i din vardag exempelvis möbler, sänglinne, kläder, hygienartiklar, städutrustning och husgeråd. Prata med personalen om du ska ta med säng.

Tänk på att du behöver en hemförsäkring. I nära anslutning till inflyttningen träffas vi och genomför en planering utifrån dina behov och önskemål.

Sidan uppdaterad 2024-01-30