Björkbacka

Björkbacka ligger vid Björkbackaparken. Området har fina promenad­vägar och i parken finns ett café.

På Björkbacka finns 38 lägenheter. Alla lägenheter är handikappanpassade och utrust­ade med kökspentry.  Hiss finns. Lägenheterna hyrs ut omöblerade och möbleras och präglas helt av den boende.

Boendet har gemensamma utrymmen där det erbjuds möjlighet att äta, umgås och delta i olika aktiviteter. Gemensamma uteplatser och balkonger finns. Gemensam tvättstuga finns inom varje grupp. Inom boendet finns även stor matsal och samlingssal för aktiviteter. 

Så tar du dig dit

Busslinje nummer 6 Centrum-Solliden. Hållplats Björkbacka.

Måltider

Alla måltider serveras utifrån önskemål i gemensamt kök eller i den egna lägenheten.

På Björkbacka serveras frukost, lunch, middag och mellanmål. Maten levereras från Dafgårds och färdigställs i Björkbackas kök.

Den som behöver specialkost får givetvis detta.

Hälso- och sjukvård

På Björkbacka finns tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut har möjlighet att göra hembesök när behov finns. Läkare finns att tillgå från Lugnviks hälsocentral. Om du önskar att behålla din tidigare husläkare är detta möjligt. Detsamma gäller tandläkare.

Övrig omvårdnadspersonal finns tillgänglig på boendet under hela dygnet. En kontaktman ska finnas utsedd som du i första hand kan vända dig till när du undrar något

När du flyttar hit

Din lägenhet är omöblerad och du tar med dig allt som du behöver i din vardag som exempelvis möbler, sänglinne, kläder, hygienartiklar, städutrustning och husgeråd. Hör med personalen om du ska ta med säng.

Tänk på att du behöver en hemförsäkring.

I nära anslutning till inflyttningen träffas vi och genomför en planering utifrån dina behov och önskemål.

Sidan uppdaterad 2023-01-02