Publicerad 2024-04-22

Nominera till kulturpriset och idrottsledarpriset!

Känner du någon som du tycker gjort något särskilt bra inom kultur eller någon riktigt bra idrottsledare? Då är det hög tid att nominera så att de har chansen att få pris för insatser inom kultur eller som idrottsledare.

Händer bildar hjärta mot himlen

Östersunds kulturpris

Kulturpriset är till för att lyfta fram och hedra person/er som gjort viktiga insatser inom kulturens område. Priset består av diplom, en prissumma på 10 000 kronor och en miniatyr av flöjtspelerskan ur Thomas Qvarsebos skulpturgrupp Kören på Stortorget.

Östersunds idrottsledarpris

Idrottsledarpriset är till för att lyfta fram och hedra idrotts­ledare i Östersunds kommun, vars ledar­skap, engagemang och kunskap har stor betydelse för barn och ungdomars möjligheter att utöva idrott inom idrotts­rörelsen i kommunen. Priset består av diplom och en prissumma på 10 000 kronor.

Nominera direkt via e-tjänsten

Du nominerar via e-tjänst. Du behöver skriva en motivering till varför personen du nominerar ska få priset. Beredningsgruppen har rätt att utse pristagare till Östersunds kulturpris även om personen ifråga inte blivit nominerad.

Nominera till Östersunds kulturpris

Nominera till Östersunds idrottsledarpris

Priserna kan inte sökas för egen del.

Sista nomineringsdag: 23 juni.

2023 års kulturpristagare
Patriks Combo

Motivering:
Patriks Combo bildades år 2000 och har under nästan 25 år roat och musikaliskt underhållit en bred publik i alla åldrar. Bandets medlemmar är alla tre multiinstrumentalister, och deras framträdanden är alltid en härlig mix av musik, show och stand-up, allt med glimten i ögat.

Festligt, folkligt och fullsatt brukar det vara när bandet möter sin publik. De turnerar flitigt, medverkar i TV och spelar in skivor. Under åren har de även samlat in betydande summor till olika välgörenhetsändamål, och under pandemin klarade de sig genom krisen genom att erbjuda spelningar för små publikgrupper till lägre gage.

2023 års idrottsledarpristagare
Monika Söderhjelm, Litsbygdens skidklubb

Motivering:
Med ett brinnande intresse för både skidåkning och orientering har Monika lyckats väcka liv i föreningen och engagera en hel bygd. Föreningen har vuxit från enstaka medlemmar till att inkludera över 80 barn i Litstrakten i skidlek och orienteringskul.

Det är ett tydligt bevis på hur Monika framgångsrikt sprider sin entusiasm till föreningens medlemmar, oavsett deras förutsättningar. Inom föreningen är det inte ett enda barn som inte känner till Monika, för hon ser och uppmuntrar dem alla.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-04-22