Publicerad 2024-04-25

Utmana kollegorna - anmäl din arbetsplats till Cykelutmaningen!

Snön tinar bort och det är dags att ta fram cykeln. Varför inte kickstarta cykelsäsongen med en utmaning? I Cykelutmaningen 2024 går du ihop med kollegorna och tävlar mot andra om vem som kan cykla mest under fyra veckors tid med start den 6 maj.

Kampanjbild cykelutmaningen 2023

Anmäl er senast den 30 april

Cykelutmaningen är öppen för alla arbetsplatser i hela Sverige. Varje lag kan bestå av 3-5 personer och en arbetsplats kan registrera flera lag. Varje lag behöver utse en lagledare, den personen loggar in och registrerar antal km som laget har cyklat under en vecka. Deadline för anmälan är 30 april. Utmaningen börjar den 6 maj och pågår till den 31 maj 2024. Det kostar ingenting att vara med.

Vad är Cykelutmaningen?

Cykelutmaningen är Cykelvänligasts lagtävling som går ut på att medarbetare tävlar mot varandra i att cykla till och från jobbet så mycket som det går 6-31 maj. Vinnaren belönas med ett fint diplom och cykelvänliga priser. Ett perfekt sätt att utmana sig själv att komma igång med cyklingen – och så klart att utmana kollegorna!

Vilka kan vara med?

Cykelutmaningen är öppen för alla. Så tipsa gärna din granne eller vän om att bilda ett eget lag på sin arbetsplats. Det är dock bara lag från arbetsplatser som deltar i Cykelvänligast som har möjlighet att vinna priser.

Det här behöver du göra:

  • Prata ihop dig med kollegorna och bilda ett lag, 3-5 medarbetare per lag. Om ni är fler i arbetsgruppen kan ni skapa fler lag, det finns ingen gräns för hur många lag som kan anmäla sig från samma arbetsplats.
  • Utse en lagledare som registrerar laget.
  • Anmäl ert lag på Cykelvänligast.se senast den 30 april.
  • Den 6 maj börjar cykelutmaningen och då är det dags att cykla så mycket som ni orkar och vill till, från och i jobbet. Ju mer man cyklar – desto större chans att knäcka det där andra laget på jobbet!
  • Utmaningen pågår mellan 6-31 maj. Veckan efter utmaningens slut annonseras vinnarna av Cykelutmaningen.
  • Lycka till!

Om Cykelvänligast

Cykelvänligast är ett koncept som utvecklats av Miljöförvaltningen i Stockholms stad, men där Östersunds kommun är med som partner.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-04-25