Publicerad 2023-05-08

Minst 40 000 besök på Medvinden!

Årets säsong för Medvinden var, trots svängigt väder i februari, en av de stabilaste säsongerna sedan 2013. Cirka 40 000 gånger har en person gett sig ut på Storsjöns is från Vinterparken denna säsong; på skridskor, till fots, på skidor, på spark eller på hjul. Och då har vi inte räknat alla som kliver på från Frösön!

Människor till fots, på skidor och på skridskor på en upplogad bana på Storsjöns is. En rullstolsburen person på isen i förgrunden.

Den 4 februari öppnade Vinterparken i år, och på Valborgsmässoafton var det traditionsenligt avslut med brasa och sång. Under denna period har en besöksräknare räknat passager genom Medvindsportalen. Cirka 80 000 passager har registrerats under säsongen. Vi räknar med att de flesta går eller åker fram och tillbaka vilket innebär 40 000 besök. Men då har vi inte räknat med alla som kliver på från Frösösidan; Frösö strand, Mjälle eller Valla.

- Vi kan bara glatt konstatera att Vinterparken och Medvinden är ett populärt utflyktsmål, och vara nöjda med att Medvinden haft en av sina längsta och stabilaste säsonger på många år, säger Kerstin Blomkvist, landskapsingenjör på Östersunds kommun och beställare av Vinterparken.

Medvinden - spår och bana ut på Storsjöns is

Vinterparken har funnits i någon form sedan mitten på 90-talet. Och Medvinden - den upplogade banan och skidspåren ut på Storsjöns is, har blivit ett uppskattat utflyktsmål för många östersundare oavsett om de tar sig fram till fots med barnvagn, eller flänger fram på långfärdsskridskor eller skidor. Det är Östersunds kommun som står bakom Vinterparken och entrepenör är Storsjöyran Evenemang AB.

- Trots ojämnt väder har vi i år haft gott om besökare i år, berättar Janne Carlsson på Yran. Jag tycker att det här är ju ett härligt vattenhål för östersundarna! Jag älskar den här lättheten att ta sig ut på isen, oavsett hur man tar sig fram.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-09-07