Publicerad 2023-05-23

Erkänn, du har alltid funderat över hur en sopbil egentligen fungerar, eller hur?

Lördag 27 maj klockan 11.00-15.00 finns Avfall VA på Stortorget i Östersund. Kom och titta på sopbilar, lär dig om toalettvett, utmana varandra i sopsortering och prata med oss om hur vi jobbar med vatten och avlopp.

Foto: Göran Strand

- Vi kommer att finnas på Stortorget med flera roliga saker att titta på och lära sig mer om. Och kan man redan allt om sopsortering och toalettvett så kan man passa på att hämta en trave matavfallspåsar eller en matavfallskorg om man behöver, säger Ingela Persson, kommunikatör på Avfall VA.

Avfall VA på Östersunds kommun är de som samlar in och hanterar avfall på olika sätt, levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om vatten- och avloppsledningarna.

- Det här är ett perfekt tillfälle att lära sig lite mer om hur det funkar med sophämtning, läcklagning, dricksvatten i kranen och var man egentligen ska slänga den där trasiga tallriken. Eller helt enkelt hur en sopbil fungerar, hur kan man hämta restavfall och matavfall med samma bil? Passa på att fråga oss, säger Ingela.

Information

Avfall VA finns på Stortorget mellan klockan 11.00-15.00 lördag 27 maj och både barn och vuxna är välkomna. Kom och stilla din nyfikenhet!

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-09-07