Publicerad 2023-06-12

Ny Yrkeshögskoleutbildning till Östersund: Vindkrafttekniker on- och offshore

Nu kan Lärcentrum presentera en helt ny YH- utbildning för dig som vill ha en yrkesroll som är högt eftertraktad på arbetsmarknaden: Bli Vindkrafttekniker. Ansökan öppnar 1 augusti.

Vindkraftverk i i Jämtländsk skog.

I en tid där behoven av grön energi är stor och kommer växa kommer yrkesrollen som Vindkrafttekniker bli alltmer viktig.

- Att vi nu kan erbjuda den här utbildningen känns oerhört positivt och viktigt. Vi på Lärcentrum visar ännu en gång att vi vill ligga i framkant när det gäller utveckling och anpassning av utbildningar för vuxna, på olika nivåer, säger Magnus Åkerblad, verksamhetsutvecklare på Lärcentrum.

Utbildning är på 1,5 år, startar 8 januari 2024 och innehåller 16 veckors praktik. Utbildningen ges via KYH anywhere, vilket innebär att utbildningen finns på flera olika orter. Utbildningen sker på din valda ort, med lärare via livelänk. För dig som studerar från Östersund kommer Lärcentrum att vara din studieplats.

Ansökningstider och anmälan

Ansökan öppnar den 1 augusti 2023. Lämna en intresseanmälan så påminner vi dig när utbildningen är öppen för ansökan!

Vill du veta mer?

Kontakta oss på Lärcentrum om du vill veta mer om utbildningen. Kontaktuppgifter hittar du här.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-09-07