Publicerad 2023-06-21

Firande och festligheter när Torvallas aktivitetsområde invigdes

Strålande väder och glada besökare präglade invigningen av Torvallas nya skolgård, aktivitetsområde och lekplats. Invånare i alla åldrar samlades för att delta i evenemanget och utforska utegymmet, lekparken och grillplatsen.

Blå himmel och människor som samlas för att fira invigningen av Torvallas nya aktivitetscenter.

Östersunds kommun och Rädda Barnen bjöd in invigningen som blev mycket lyckad. Invigningskvällen inleddes med ett välkomsttal från Effie Kourlos, 1:e vice ordförande för Kommunstyrelsen, representanter från Rädda Barnen och en mamma och boende från Torvalla.

Därefter klipptes det symboliska bandet och området blev officiellt invigt. Efter invigningen bjöds det in till fest.

Besökarna kunde njuta av fika och framträdandet från Marrios band, som bjöd på sång, rap och dans under hela kvällen. Omnigym presenterade utegymmet och Jämtland Basket var på plats för att spela basket med ungdomarna. Fritidsbanken, Öppna förskolan och biblioteket var också där för att berätta om sina verksamheter. Hej främling bjöd på gofika!

Det nya aktivitetsområdet och lekplatsen som nu är klar, kan användas av människor i alla åldrar under skoltid, på helger, efter skolan och under sommarlovet. Detta är en del av de större satsningarna som görs i Torvalla, och arbetet kommer att pågå i minst tio år framöver.

"Jag ser det här som ett bevis på vad man kan åstadkomma när man samarbetar, och i Torvalla har vi verkligen jobbat tillsammans. Vi har haft en kontinuerlig dialog med invånare, företag och föreningar här i Torvalla. Jag ser det som att vi alla är delaktiga i arbetet med att utveckla området", säger Liselotte Halvarsson, utvecklingsstrateg och samordnare för strategi utveckling Torvalla.

Nya skolgården på Torvallaskolan

Torvallaskolan har inte haft en skolgård på hela 37 år, men nu har en mysig och trivsam skolgård äntligen skapats. Den nya skolgården inkluderar sittplatser, planteringar, pingisbord och en liten scenyta precis nedanför Torvallaskolan.

Carina Hansson, rektor på Torvallskolan, är både glad och stolt över den nya skolgården. "Det har blivit som en helt ny miljö för eleverna på skolan".

Om du vill ha mer lek i sommar

Fler lekplatser är på gång, både i Torvalla och på Frösön. Här kan du läsa mer om dem.

aktivitetesområde lekpark

Det här invigdes tisdagen den 20 juni

Aktivitetsområdet: Nedanför Torvallaskolans skolgård har vi skapat ett spännande aktivitetsområde med en mängd olika möjligheter. Här finns en multiarena, en isrink som kommer att användas för basket under sommaren, en skejtyta, utegym, en streetbasketplan och en boulebana.

Lekplats: Lekplatsen är utrustad med en gunga för de minsta och en gungställning. Det finns också en linbana, kompisgunga, klätterlek och en stor klätterborg med rutschbana för att erbjuda spännande lekmöjligheter.

Gemensamma ytor: Mitt i området har vi skapat en stor grillplats med väderskydd, bänkar och bord för att skapa en trevlig plats att njuta av mat och umgänge. Dessutom kan du ta en promenad eller löprunda på den 650 meter långa grusslingan som omger hela området. Under vintern kan slingan även användas för skidåkning. Området är väl upplyst för trygghet och för att kunna användas även under den mörka delen av året.

Skolgård: En ny mysig och trivsam skolgård har skapats med sittplatser, planteringar, utepingisbord och en liten scenyta precis nedanför Torvallaskolan.

Strategi utveckling Torvalla

Denna satsning är en del av Östersunds kommuns arbete med Strategi utveckling Torvalla. Strategin antogs under 2021 och innebär att kommunen under de kommande tio åren kommer att göra extra satsningar på Torvalla för att skapa långsiktiga förändringar och utveckling i området.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-06-21