Publicerad 2023-08-25

Nu kan du enkelt lämna medgivande för nyckelfri hemtjänst

För att slippa hantera nycklar, och därmed öka både effektiviteten och tryggheten, använder sig kommunen av så kallad nyckelfri hemtjänst. För att vi ska få montera låstillbehören behöver vi fastighetsägarens medgivande. Nu finns en e-tjänst där ett sådant medgivande enkelt kan lämnas.

Digitala lås ger dig som fastighetsägare ökad trygghet genom att ni inte behöver lämna nycklar, portkoder och/eller taggar till hemtjänsten. Istället använder hemtjänsten en digital nyckel. För att kunna montera digitala lås i portarna i era fastigheter behöver Östersunds kommun ert medgivande.

Östersunds kommun äger låstillbehören och kommer också att montera och demontera dem. Vi monterar låstillbehören på den enskildes bostadsdörr och efter ert medgivande även på entréporten.

E-tjänst

Östersunds kommun behöver ert medgivande för montering. För detta finns numera en e-tjänst.

Länk till e-tjänsten "Medgivande för digitala lås" på ostersund.se

Här kan ni antingen lämna ert medgivande, uppge att ni behöver mer information innan ni kan ta ställning till monteringen eller ange om ni inte medger montering.

Vad händer när ni skickat in ärendet?

Ert medgivande/ställningstagande skickas till enheten för infrastruktur. Därefter kommer vi kontakta er om ni angett önskemål om det. Ert medgivande finns kvar till dess att ett nytt beslut har fattats.

Har ni frågor eller funderingar?

Kontakta enheten för Infrastruktur, Vård- och omsorgsförvaltningen.

Länk till e-post

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-08-25