Publicerad 2023-09-06

Film: Studieresan till EcoDataCenter och WA3RM

Med EcoSystems etablering i Östersund skapas ett unikt datacenter drivet av förnybar energi, som dessutom levererar värme till livsmedelsproduktion. Hur fungerar det i praktiken och vad kan det innebära för näringslivet i Östersund? Nu har lokala företag från Östersund varit på studiebesök och lärt sig mer. Se filmen!

Företagare på studiebesök i Frövi

I Frövi utanför Lindesberg bygger WA3RM ett växthus som ska värmas med överskottsvärme från Billeruds pappersindustri. Motsvarande upplägg i Östersund blir att värmen i WA3RMs växthus kommer från EcoDataCenter. På bilden syns 30 lokala företagare från Östersund på väg in i den väldiga byggnaden.

När företagen EcoDataCenter och WA3RM besökte kommunens företagarfrukost i maj var det många företag som blev intresserade av att veta mer.

Kommunen lovade att anordna en studieresa som nu är genomförd.

Se filmen från studiebesöket.

Studieresan arrangerades av Område Näringsliv och Tillväxt.

Syftet med resan är att etablera kontakt mellan företagen EcoDataCenter, WA3RM och lokala företag. Ett 30-tal företagare och tjänstepersoner hade valt att följa med.

Vad tyckte företagarna? Se filmen och läs även reportaget om resan.

Länk till reportage om studieresan.

Mer information om etableringen.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-09-06