Publicerad 2023-09-18

Skaffa nya pendlingsvanor!

Imponera på kollegorna, få bättre flås, sov en stund till på bussen eller bara slipp skrapa rutorna: det finns många anledningar till att bli vintertrampare.

Ansök nu!

Senast den sista september vill vi ha din ansökan. I början av oktober skickar vi information till de som har blivit Vintertrampare 2023!

Vintertramparna är årlig kampanj där Östersunds kommun vill peppa de som vill börja med hälsosamma och hållbara resvanor under vintern. 100 deltagare väljs ut och får utrustning för att klara vinterpendlingen med aktiva färdsätt.

Nu även för kollektivtrafik och vintergång

Vintertramparna är en del av kommunens arbete för att uppmuntra och underlätta för personer som vill och kan ändra en del av, eller alla sina vardagsresor.

2023 blir fjortonde säsongen med vintertramparna, och för att kunna nå fler vintertrampare utökar vi kampanjen så att det även gäller dig som åker buss eller går!

Bli vintertrampare och testa:

·       Att åka kollektivt till jobbet på vintern – du får månadskort under tre vintermånder.

·       Att cykla till jobbet på vintern – du får dubbdäck till din cykel.

·       Att gå till jobbet – du får 1 000 kronor i bidrag till ett par dubbade promenadskor.

Kravet på att bli vintertrampare är att du idag i huvudsak tar bilen till och från jobbet. Det du förbinder dig till är att göra minst 60 procent av dina resor till jobbet med ditt nya färdsätt under hela vintertramparsäsongen, samt att svara på utvärderingsenkäter.

Vintertramparna är igång 1 december – 10 maj.

Nominera en kompis

Har du en kompis som kör bil, som skulle klara av att cykla, gå eller kanske prova bussen? Nytt för i år är att du kan nominera en kompis eller en kollega till vintertramparna. Nominera innan sista september och se om utmaningen antas!

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-02-01