Publicerad 2023-09-20

Östersunds kulturpris och idrottsledarpris 2023 går till...

Patriks Combo, musikbandet som i snart 25 år har roat och musikaliskt underhållit människor i alla åldrar, samt Monika Söderhjelm, som har väckt liv i Litsbygdens skidklubb och fått den att växa till oanade höjder.

Flicka som gör ett hjärta med händerna mot solen

Kultur- och fritidsnämndens idrottsledarpris och Östersunds kulturpris har i flera år delats ut till personer inom kultur eller idrott som Östersunds kommun vill uppmärksamma och hylla. I år går våra varmaste gratulationer till Patriks Combo och Monika Söderhjelm.

Östersunds kulturpris 2023: Patriks Combo

Motivering

Patriks Combo bildades år 2000 och har under nästan 25 år roat och musikaliskt underhållit en bred publik i alla åldrar. Bandets medlemmar är alla tre multiinstrumentalister, och deras framträdanden är alltid en härlig mix av musik, show och stand-up, allt med glimten i ögat.

Festligt, folkligt och fullsatt brukar det vara när bandet möter sin publik. De turnerar flitigt, medverkar i TV och spelar in skivor. Under åren har de även samlat in betydande summor till olika välgörenhetsändamål, och under pandemin klarade de sig genom krisen genom att erbjuda spelningar för små publikgrupper till lägre gage.

Bandets medlemmar idag är:

  • Patrik Zackrisson – sångare, klaviatur, bas, dragspel
  • Erik Edlund – trummor
  • Fredrik Magnusson – gitarr, sång, klaviatur

Idrottsledarpriset 2023: Monika Söderhjelm, Litsbygdens skidklubb

Motivering

Med ett brinnande intresse för både skidåkning och orientering har Monika lyckats väcka liv i föreningen och engagera en hel bygd. Föreningen har vuxit från enstaka medlemmar till att inkludera över 80 barn i Litstrakten i skidlek och orienteringskul. Det är ett tydligt bevis på hur Monika framgångsrikt sprider sin entusiasm till föreningens medlemmar, oavsett deras förutsättningar. Inom föreningen är det inte ett enda barn som inte känner till Monika, för hon ser och uppmuntrar dem alla.

Fakta om priserna:

Kulturpriset delas ut till en eller flera personer som kommunen vill hedra för sina viktiga insatser inom kulturområdet.

Idrottsledarpriset syftar till att uppmärksamma ideella idrottsledare i Östersunds kommun, vars ledarskap, engagemang och kunskap har stor betydelse för barn och ungdomars möjligheter att utöva idrott inom kommunens idrottsrörelse.

Priserna inkluderar ett diplom och en prissumma på 10 000 kronor.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-09-21