Publicerad 2023-10-02

Fritidsbanken – låna idrott- och friluftsutrustning gratis

Fritidsbanken Östersund, Eejehtsbaanghke Staare slår upp dörrarna för sin spännande verksamhet.

Text: Fritidsbanken Östersund

Fritidsbanken, är ett populärt koncept som finns på 130 platser runt om i landet och låter människor låna utrustning i stället för att köpa helt nytt, vilket minskar både miljöpåverkan och kostnader. Genom ett brett nätverk av donatorer och samarbetspartners kommer Fritidsbanken Östersund att erbjuda allt från cyklar till skidor, inklusive fotbollsskor och mycket mer.

- Framförallt handlar det om att skapa förutsättningar för fysisk aktivitet för alla människor genom att utrustning görs mer lättillgänglig, säger Erik Vesterlund, verksamhetsansvarig för Fritidsbanken Östersund, att utrustningen dessutom är återbrukad är en bonus för miljön och klimatet.

Insamlingen i Östersund har gått långt över förväntan och det har sedan midsommar funnits tillräckligt många artiklar för att starta utlåning. Donationer har kommit från privatpersoner, och föreningar. Nu har också lokalen på Zätagränd 5 gjorts i ordning för att Fritidsbanken ska kunna öppna.

- Det är fantastiskt att folk skänkt så mycket utrustning och att det är så fina saker trots att de är begagnade, säger Marianne Erlandsson som är en av de som jobbar med Fritidsbanken, det ska bli kul att öppna och börja låna ut.

Välkommen att besöka fritidsbanken och låna utrustning från och med måndagen den 2 oktober!

 

Så här funkar fritidsbanken

  • Alla får låna och allt är gratis.
  • Lånetiden är 14 dagar och tanken är att man enkelt ska kunna prova på olika fritidsaktiviteter utan att det kostar något, precis som på ett bibliotek.

Besök eller kontakta Fritidsbanken

Adress: Zätagränd 5
Telefon: 063-144073, E- post: fritidsbanken@ostersund.se
Sociala medier: Facebook

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-02-01