Publicerad 2023-10-20

Stjärnspäckat under onsdagens företagsfrukost på Verket

Under onsdagsmorgonen var det äntligen dags för kommunens uppskattade företagsfrukost på Verket i Östersund. På schemat stod allt från revy, flygvanor och OS-ansökan till prisutdelning av Årets Guldstjärnor.

Två personer spelar gitarr på scen.

Energinivån var hög redan under förminglet och höjdes ytterligare när Robin Sundman och Patrik Zackrisson från Östersundsrevyn drog i gång programmet från scen. De bjöd på ett smakprov från årets revy ”Vilken cirkus”. Efter numret skickade Patrik med en hälsning till företagarna i lokalen.

– Ta med er personalen och kom på revyn! Vill ni att revyn ska finnas måste köpa en biljett, så enkelt är det.

Flygets roll för Östersund

Näst på tur var flygplatschef Peter Fahlén. Han pratade om flygets och flygplatsens roll och framtid för Östersundsborna, både som affärsresenärer och fritidsresande.

– Det känns otroligt viktigt att ta den här chansen att förmedla den bild jag och mina kollegor har av flygbranschen idag och hur vi påverkas av omvärlden och de utmaningar som finns, med bland annat ett minskat reseunderlag. Genom att dela med oss vår bild vill vi tillsammans med företagen i Östersund skapa kraft och mobilisera för att förbättra flygets situation och stadens tillgänglighet, säger Peter Fahlén om morgonens föredrag.

Flygplatschef Peter Fahlén.

Flygplatschef Peter Fahlén pratade om de utmaningar som flygbranschen står inför.

Nulägesrapport i OS-ansökan

Näst på tur var Jonas Bauer, projektkonsult för OS och Paralympics, Rikard Grip, generalsekreterare för Svenska Skidskytteförbundet och Effie Kourlos, kommunalråd (C). De bjöd på dagsfärsk information om Östersunds ansökan till OS och Paralympics 2030.

– Kommunledningen står till hundra procent bakom den här ansökan. Tillsammans vill vi skapa tidernas mest hållbara olympiska spel på alla plan; miljömässigt, socialt och ekonomiskt. Det är ett projekt som kommer att ge mereffekter för hela regionen och för vårt näringsliv. Det ger oss också möjligheten att nå ut med en positiv bild av Sverige och allt vi står för, säger Effie Kourlos.

Jonas Bauer fortsatte med att berätta om nuläget i OS-ansökan.

– I grova drag består ansökan av tre olika faser. Fas 1 var en förstudie som gjordes av Sveriges Olympiska Kommitté, Sveriges Parasportförbund och Riksidrottsförbundet, där de kom fram till att vi har förutsättningarna för att anordna spelen. Just nu är vi inne i fas 2. Den innebär att vi i början av november ska leverera en budget och ett antal garantier, exempelvis att vi kommer att leva upp till de olympiska stadgarna. Om vi sedan går vidare till fas 3 innebär den ett fördjupat arbete med alla berörda, där vi i detalj tittar på hur spelen skulle genomföras. Arbetet rullar alltså på för fullt och innan sommaren 2024 kommer vi att veta om vi får den fantastiska chansen att anordna ett riktigt hållbart OS 2030.

Tre personer på scen.

Under frukosten fick deltagarna senaste nytt om Östersunds OS-ansökan.

Året Guldstjärna delas ut

Sist men inte minst var det dags att dela ut Årets Guldstjärnor, till årets mest uppskattade serviceperson och serviceföretag. De nominerade är personer och företag som visat en särskilt hög servicegrad och på så sätt bidragit till Östersunds attraktionskraft.

Vinnare av Årets serviceperson blev Robin Andersson Nyberg på Friskis & Svettis, med motiveringen:

”Han är en fantastisk person som på ett outtröttligt och entusiastiskt vis jobbar för att få framför allt personer med intellektuell funktionsnedsättning att röra på sig mer. Hans pass är roliga och hans självklara, varma bemötande av personer inom LSS betyder väldigt mycket. Heja Robin!”

Robin Andersson Nyberg på Friskis&Svettis.

Årets serviceperson 2023 blev Robin Andersson Nyberg på Friskis&Svettis.

Vinnare av Årets serviceföretag blev Café Busstorget, med motiveringen:

För sin fina service och glada bemötande där alla är välkomna. Ger det lilla extra till dem som behöver det mest. Allt från att hjälpa till att ladda telefonen och bjuda på en kopp kaffe, om det saknas pengar för dagen, till att erbjuda gratis morgontidningar att läsa. Här har alla samma värde!”

Lars-Erik och Lillemor Hermansson.

Årets serviceföretag 2023 blev Café Busstorget. Lars-Erik och Lillemor Hermansson tog emot priset.

Sidan uppdaterad 2023-10-20