Publicerad 2023-10-20

Vinnare av Årets miljöinspiratör 2023

Elin Sand, förskolelärare på Jägarvallens förskola, är vinnare av Årets Miljöinspiratör 2023 i Östersunds kommun. Det delades även ut ett hedersomnämnande till Emil Ekman och Nicklas Andersson i Daglig verksamhets-gruppen på Rådhusgatan 56.

Under fredagen den 20 oktober var det prisutdelning i samband med Östersunds kommuns chefsdagar. Elin Sand får det hedersfulla priset "Årets miljöinspiratör" för den odling hon har tillsammans med barnen på Jägarvallens förskola.

Motivering:

Genom sitt initiativ med en odling på Jägarvallens förskola sprider Elin kunskap om och väcker intresse för köksväxter och perenner bland barnen. De får en förståelse för arbete med odling och vilka resultaten kan bli och det ger en bra grund för vidare samtal med barnen om klimat och miljö.

Den biologiska mångfalden på förskolans område förbättras och barn och personal får en rikare plats att vistas i. Elin är en inspiration för andra som visar hur man med enkla medel kan bidra till att kommande generationer blir nyfikna på, och känner ansvar för, både sin närmiljö och också miljön i stort.

Årets miljöinspiratör inom kommunkoncernen 2023 - hedersomnämnande

Emil Ekman och Nicklas Andersson i Daglig verksamhets-gruppen på Rådhusgatan 56 har fått ett hedersomnämnande för sitt arbete med avfallssorteringen hos Samhällsbyggnad och det företag som också har sina lokaler på Rådhusgatan 56.

Motivering:

Nicklas och Emil arbetar uthålligt med att få ett ökat engagemang för avfallssorteringen hos medarbetare på Samhällsbyggandsförvaltningen, och även hos det företag som är lokaliserat i samma lokaler. Genom ett enkelt och tydligt system, med röda bollar för felsorterat och blåa bollar då det blir rätt sorterat, så kan alla kan se dag för dag hur bra förvaltningen klarar av att följa rutinerna. Lägesrapporter lämnas på förvaltningens gemensamma digitala plats och belöningar för bra sortering sker i form av fika och när det går sämre syns det via anslag med uppmaning om bättring.

Systemet har ökat graden av rätt sorterat avfall hos förvaltningen och dessutom lyft frågan på ett tydligt och roligt sätt vilket gör Emil och Nicklas till bra föredömen för andra.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-10-20