Publicerad 2023-10-27

Nya Lugnviksskolan bjuder på gratis lunch på onsdag

Alla grundskolebarn i kommunen är välkomna till nya Lugnviksskolan nu på onsdag. Kommunen bjuder på gratis lunch. Det vankas korv och mos!

Korv med mos.

Korv och mos bjuds det på under onsdagen. Då är alla grundskolebarn välkomna på gratis lunch i nya Lugnviksskolan.

Restaurangen i nya Lugnviksskolan är öppen mellan 11.30 och 13:00 nu på onsdag den 1 november. Ingen föranmälan krävs.

- Det ska vara roligt för alla unga att ha lov och under höstlovet finns många gratis aktiviteter för barn och det är jag mycket glad över. En gratis lunch på onsdag kan bidra ytterligare till att göra lovet lite härligare, säger Rosi Hoffer, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Hur då?

- För vissa unga är skollunchen en viktig måltid. Under loven är skolan stängd så det kan vara en extra svår tid för dessa barn. Sedan är det tuffa tider generellt för många ekonomiskt just nu. En gratis lunch gör lovet lite bättre, helt enkelt, säger Rosi Hoffer.

Rosi Hoffer

Rosi Hoffer, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Vad händer mer förutom gratis lunch ute i nya skolan i Lugnvik?

- Jag kommer att vara där med en del andra som jobbar med skolan. Vi tänkte visa delar av den nya fina skolan för de som vill, men jag tror att de flesta kanske bara äter och sedan åker i väg till några av de många gratis höstlovsaktiviteterna som ordnas i kommunen. Och då mätta i magen. Det känns bra, säger Rosi Hoffer.

Flera höstlovsaktiviteter

Här kan du läsa mer om alla höstlovsaktiviteter som anordnas i Östersunds kommun.

Länk till Höstlovsaktiviteter 2023

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-10-27