Publicerad 2023-11-07

Grattis till kundcenter som har sitt tioårsjubileum idag!

Under ett årtionde har Kundcenters strävan alltid varit densamma - att ge service i världsklass åt Östersunds kommuns invånare.

Bild på kommunens kundcenter

När du ringer eller besöker Östersunds kommun kommer din första kontakt vara med en av våra 17 kommunvägledare. De besvarar inte mindre än 3500 samtal varje vecka och hanterar cirka 1 600 mejl i månaden.

"Det har hänt mycket sedan starten, och jag har varit med från allra första början. Både vårt arbetssätt och antalet ärenden har genomgått betydande transformationer", säger Agneta Nilsson, chef för Medborgarservice.

Det första året präglades av en intensiv uppbyggnad av verksamheten och rekrytering av rätt personer. Den 7 november 2013 öppnades dörrarna för medborgarna, och det allra första samtalet besvarades av Sara Magnusson.

” Idag när du som kommuninvånare ringer till oss har du en direkt ingång, du slipper knapptryckningar och vidarekopplingar eftersom våra kommunvägledare besvarar alla frågor. I vissa fall slussas du vidare till våra olika specialister. Detta har avsevärt förbättrat ärendehanteringen", säger Sara Magnusson systemadministratör.

Kundcenter har även implementerat ett system för att följa upp kundnöjdheten. Efter varje samtal skickas ett sms till medborgaren, där de kan ge sina omdömen och eventuell feedback. Om betyget är lägre än fyra, får de även en uppföljningsfråga för att förstå eventuella förbättringsområden.

Agneta Nilsson betonar vikten av att få feedback.

"Vi strävar efter att göra kommuninvånarnas vardag enklare, därför är det av yttersta vikt att få insikt i deras åsikter. Det ger oss möjlighet att vidta åtgärder om det visar sig att medborgarna är missnöjda".

Kundcenter är navet i Östersunds kommun och är redo att fortsätta sin resa framåt med samma engagemang och dedikation som har präglat de senaste tio åren. Den 10 november flyttar Kundcenter in i framtidens kommunhus på Rådhusgatan 21.

Kundcenter flyttar!

Från och med den 10 november 2023 hittar du kommunens Kundcenter i Kommunhuset på Rådhusgatan 21, ingång från innergården. Receptionen på Österäng kommer att stänga.

Karta över Kundcenters nya entré.Förstora bilden

Ingång till kommunens kundcenter. Klicka på bilden för att förstora.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-12-12