Publicerad 2023-12-05

Ny sida om frågor och svar kring skidspåren

Det finns många frågor och även farhågor kring hur skidspåren exempelvis kommer att påverkas av etableringarna i Verksmon. Nu finns en sida där kommunen svarar på de vanligaste frågorna.

Skidåkare i vårvinterspår i solsken

Sidan har skapats utifrån frågor som kommit till kommunen under förvintern. De handlar om spåren i Spikbodarna och på Torråsen, men vi har även fått allmänna frågor kring exempelvis spårskötsel.

Kommunen har svarat frågeställarna kontinuerligt, men vi tror att många fler kan vara intresserade av att ta del av information om spåren.

- Många skriver nog inte eller ringer till kommunen, utan man diskuterar med vänner och bekanta. Det kan ju lätt bli att fakta inte riktigt kommer fram, vilket kan skapa oklarhet och onödig oro. Sidans syfte är just att ge en klarare bild, säger Fredrik Lindberg, utredare och handläggare på Kultur- och fritidsnämndens kansli.

Länk till sidan med frågor och svar.

Vad gör man om man inte finner svar på sina frågor på sidan?

- Man gör som alltid, man kontaktar kommunen via Kundcenter. Det är vägen in till kommunen, och Kundcenter är experter på att skicka vidare frågor till berörda tjänstemän, säger Fredrik Lindberg.

Kontaktuppgifter till Kundcenter hittar du längre ner på den här sidan.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-12-05