Publicerad 2023-12-22

Lärcentrum arbetar för att etablera fler yrkeshögskoleutbildningar i Östersund

Vindkraftstekniker, Byggproduktionsl­edare och Solcells­projektör är några av de yrkeshögskole­utbildningar som Lärcentrum varit med och etablerat i Östersund. Utbildningarna är alla startade utifrån arbets­givarnas behov av kompetens.

vindkrafttekniker inspekterar vindkraft

Under våren har Lärcentrum i sina lokaler åtta grupper igång inom yrkeshögskolan, fördelat på fem olika utbildningar.

– Det känns väldigt roligt, och vi får förhoppningsvis en eller två nya utbildningar i höst, eftersom vi valt att fasa ut några av våra "långkörare" där kompetens­behoven inte längre finns hos arbetsgivarna, berättar Magnus Åkerblad på Lärcentrum.

Den 8 januari påbörjar Vindkraftsteknikerna sin 1,5 år långa utbildning. Under hösten startar ännu en omgång yrkeshögskole­utbildningar och Lärcentrum ligger redan långt fram i planeringen för nya utbildningar i Östersund 2025. Detta arbete sker tillsammans med Näringsliv och tillväxt, yrkeshögskole­anordnare och arbetsgivarna.

– Det har saknats en samordnande funktion för yrkeshögskole­frågor i Östersund. För att skapa en tydlighet och bättre struktur i frågor som rör yrkes­högskolan och nyetableringar av yrkeshögskole­utbildningar i Östersund, är det till mig och mina kollegor på Lärcentrum man ska vända sig med sina frågor, avslutar Magnus.

Utbildningar som bedrivs i Lärcentrums lokaler under 2024

  • Solcellsprojektör
  • Byggproduktionsledare
  • Vindkraftstekniker
  • Frontend developer
  • Miljösamordnare hållbara byggnader

Läs mer om utbildningarna och Lärcentrum

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-02-01