Publicerad 2024-01-08

Möjlighet för konstnärer utanför Jämtland: Ansök om Härke Konstcentrum Artist-In-Residence

Är du yrkesverksam konstnär bosatt utanför Jämtlands län? Nu har du chansen att ansöka om det prestigefyllda Härke Konstcentrum Artist-In-Residence och uppleva en månads inspirerande vistelse på Frösön i Östersund.

Kvinna som klappar händer med färg

Härke Konstcentrum strävar efter att främja kreativt utbyte och samarbete mellan konstnärer från olika delar av Sverige och världen. Genom det här residenset öppnar vi dörrarna för konstnärer som vill utforska och dela sina konstnärliga visioner i en unik miljö.

Härke Konstcentrum Artist-In-Residence

I samarbete mellan Härke konstcentrum, Region Jämtland Härjedalen och Östersunds kommun erbjuder vi den här möjligheten för yrkesverksamma konstnärer utanför Jämtlands län.

Vad innebär Artist-In-Residence?

Den utvalda residenskonstnären får ett stipendium på 30 000 kronor, samt en månads kostnadsfri vistelse på Härke Konstcentrum på Frösön. Dessutom får du möjligheten att presentera ditt arbete genom en utställning på Ahlbergshallen som genomförs inom två år från stipendieåret räknat. Som residenskonstnär har du tillgång till en bekväm gästbostad och kan dra nytta av Östersunds kollektiva grafikverkstad som din arbetslokal.

Vem kan söka?

Vi hälsar alla yrkesverksamma konstnärer som är bosatta utanför Jämtlands län välkomna att ansöka. Du ska inte vara gymnasie- eller högskolestuderande. Ansökan är öppen mellan den 1 januari till och med den 28 februari 2024.

Vad du behöver inkludera i din ansökan

  • En motivering (max en A4) som förklarar varför du söker stipendiet.
  • CV
  • En PDF-fil (max 10 MB) med 5-10 bilder och/eller länkar till video- och ljudverk.

Hur du ansöker

Ansök via vår e-tjänst senast den 28 feb: Gå direkt till e-tjänsten.

Läs mer: Besök vår webbplats harkekonstcentrum.se

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-01-09