Publicerad 2024-01-18

Fritidsgård öppnar i Häggenås

Lits Byförening får 500 000 kronor av Östersunds kommun för att driva fritidsgården under 2024. Om satsningen fungerar väl kan fritidsgården bli permanent från och med nästa år. Fritidsgården öppnar så snart en fritidsledare är rekryterad och på plats.

människor viftar med ballonger

Lits Byförening ansökte och blev beviljade bidrag för att starta upp och driva en mobil och öppen fritidsgårdsverksamhet i Häggenås under 2024. Verksamheten kommer att bygga på delaktighet och inflytande. Barnen och ungdomarna kommer därför få vara med och bestämma vilka aktiviteter som ska genomföras på fritidsgården.

– Det känns väldigt roligt att fritidsgården i Häggenås startar upp och att Lits Byförening ska driva verksamheten. Vi hoppas att satsningen ska bli en trygg och bra mötesplats som kan locka till fler kulturaktiviteter, ökad rörelse och framförallt till glädje och gemenskap. Vi ser det också som ett sätt att stärka samverkan mellan olika föreningar i Lit och Häggenås, säger Liselotte Halvarsson, utvecklingsstrateg på Näringslivskontoret.

Satsningen är en del av arbetet med Strategi utveckling Lit och Häggenås 2023-2033. Medborgare och föreningar har i dialog med kommunen efterfrågat en mötesplats med fokus på barn och unga i Häggenås.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-05-23